efainlacluj.ro

Un nou traseu turistic spectaculos la Cluj, în comuna Mărișel, e pregătit pentru inaugurare.

𝐍𝐨𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐮𝐥𝐨𝐬 𝐥𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐥𝐚 𝐆𝐚𝐯𝐫𝐢𝐢, 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐬𝐞𝐥, 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐚𝐮𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞
🆕Un nou traseu turistic montan spectaculos a fost pregătit pentru public de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și va fi deschis oficial în curând în zona cu cea mai cunoscută stâncă și cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel: 🌄Țâcla Gavrii.
🏞 Noul traseu, de tip circuit – numit Circuitul Țâcla Gavrii –
☑️are circa patru kilometri,
☑️o diferență de nivel pozitivă de circa 300 de metri,
☑️pornește spre dreapta, pe cărare, chiar din parcarea de la Țăclă, parcurge o zonă împădurită, sălbatică și ajunge în punctul său cel mai înalt, în punctul de belvedere Țăcla Gavrii.
🌅Traseul a fost deja marcat cu punct albastru la finele săptămânii trecute, într-o amplă acțiune desfășurată de către salvatorii montani clujeni și voluntarii de la Lets Do It Romania, Broadridge și Nature O’clock, sub egida Consiliului Județean Cluj. De altfel, voluntarii au participat, în paralel, și la o acțiune de ecologizare într-o zonă a comunei Mărișel.
🟢Noul traseul – Circuitul Țîcla Gavrii – va fi inaugurat, cu public, în câteva săptămâni, în același timp cu zona de escaladă amenajată de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean subordonată Consiliului Județean Cluj, în zona stâncilor de la Țâcla Gavrii.

Read Previous

Apel către magazine, producători și distribuitori: Donează surplusul de alimente, reduci costuri și ajuți oamenii în nevoie

Read Next

Sute de elevi din Turda au participat la ateliere gratuite în cadrul proiectului EDUPASS