efainlacluj.ro

Un reprezentant BNR recomanda romanilor sa-si amane creditele pentru investitia intr-un imobil. Care este motivul

Liviu Fenoghen, director CSALB: „La finalul lunii ianuarie 2023 avem deja peste 250 de cereri şi peste 50 de dosare constituite într-o singură lună. Este posibil să crească numărul de cereri anul acesta. Cele mai mari bănci sunt cele care au apetitul cel mai mare pentru conciliere şi sunt şi cele care primesc cel mai mare număr de cereri.“

Într-o perioadă în care nivelul dobânzii este extrem de ridicat, recomandarea Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor Bancare (CSALB) pentru consumatori este de a-şi amâna posibila investiţie într-un imobil printr-un credit sau achiziţionarea unor bunuri, cel puţin în anul 2023, a spus Alexandru Păunescu, reprezentantul BNR în Colegiul de Coordonare al CSALB.

„Având în vedere că suntem într-o perioadă de dobânzi extrem de ridicate, recomandarea noastră pentru consumatori este să îşi amâne investiţia într-un imobil cu credit sau achiziţionarea unor bunuri de folosinţă îndelungată, măcar pe parcursul acestui an. Există situaţii în care oameni care se calificau la a lua un credit acum câteva luni, ca urmare a creşterii destul de însemnate a dobânzilor nu se mai califică. Mai bine să mai aştepte o perioadă. Dacă aş fi în locul consumatorilor nu aş face un credit în această perioadă, cel puţin pe parcursul anului 2023“, a declarat Alexandru Păunescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Read Previous

O clinica privata va deschide anul viitor al doilea spital oncologic la Cluj-Napoca

Read Next

Lucrarile de pe Calea Manastur ingreuneaza traficul din zona. CTP anunta intarzieri pe acest sector