efainlacluj.ro

Un scafandru a verificat timp de 4 zile monstri din lacurile Tarnita si Belis. A gasit pesti de 2 m. Ce spune despre lostrita

În urmă cu mai puțin de doi ani, un fost senator clujean, Vasile Ilea, a prins un păstrăv uriaș, în lacul Tarnița, din județul Cluj, în Munții Apuseni. Păstrăvul curcubeu avea în jur de 1,3 metri iar pescarul norocos s-a chinuit zeci de minute să-l scoată la suprafață.

Un scafandru profesionist, lider al unui club de scufundare din județul Bihor, care recent s-a aventurat în adâncimea celui mai mare și misterios lac din Munții Apuseni, dintre întunecoșii munți ai Gilăului, a precizat pentru Apuseni.info că legendele privind monștrii din lacurile Beliș-Fântânele și Tarnița rămân legende, însă că în lac există păstrăvi URIAȘI de până în 190 cm.

„Tot am citit în ultimii ani știri spectaculoase legate de monștri din adâncul lacurilor din Beliș-Fântânele și Tarnița și am decis în august să verific ceea ce oricum bănuiam, că în cele două lacuri nu există monștri ci doar pești mari.

M-am scufundat în ambele lacuri dar în Beliș-Fântânele am făcut 3-4 zile de căutări cu sonarul și da, există păstrăvi foarte mari de 170-190 cm, o adevărată bogăție piscicolă, însă nici vorbă de monștri în respectivul lac” ne-a declarat scafandrul profesionist.

Mai mult, scafandrul explică că astfel de pești mari stau mai mult în zona Giurcuța de Sus a lacului Beliș-Fântânele: „Acolo am depistat pe sonar 5-6 pești foarte mari, ceea ce este foarte mult pentru acea zonă”.

Cât despre Tarnița, scafandrul precizează: „Pe Tarnița, anul trecut un pescar a prins un păstrăv uriaș. Prin urmare, avem parte de păstrăvi uriași dar nu de monștri, nu de lostrițe

Sursa: Apuseni.info

Read Previous

Peste 5000 de carduri Cluj Bike disponibile din nou pentru Clujeni! Cum pot clujenii intra in posesia lor

Read Next

Cluj-Napoca si Floresti cumpara autobuze electrice si realizeaza 47 statii de incarcare. De cate autobuze va beneficia zona si care e valoarea totala