efainlacluj.ro

Unde sunt situate cele 10 GRĂDINI BOTANICE din România și care sunt cele mai vizitate.

foto-laszlo-somogyi

România este bogată în frumuseți naturale, iar gradinile botanice reprezintă o modalitate minunată de a explora diversitatea florei locale și exotice. De la nord la sud și de la est la vest, țara noastră găzduiește o varietate de grădini botanice, fiecare oferind o experiență unică și educativă pentru vizitatori. Vizitatorii pot admira plante rare și exotice, învăța despre conservarea biodiversității și să se relaxeze în mijlocul naturii. Iată o hartă cu toate grădinile botanice din România și câteva detalii despre cele mai populare dintre ele:

1. Grădina Botanică “Alexandru Borza” – Cluj-Napoca

  • Număr de Vizitatori în 2022: Peste 230.000
  • Grădina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari și mai vechi grădini botanice din România. Fondată în 1872, grădina oferă o varietate impresionantă de plante și arbori, precum și spații verzi frumos amenajate pentru relaxare și recreere.

2. Grădina Botanică Iași

  • Număr de Vizitatori în 2022: Peste 315.000
  • Situată în inima orașului Iași, Grădina Botanică din Iași este o atracție populară pentru localnici și turiști deopotrivă. Fondată în 1856, această grădină botanică impresionează cu colecțiile sale bogate de plante exotice și locale, precum și cu arhitectura sa frumoasă.

3. Grădina Botanică București

  • Număr de Vizitatori în 2022: Peste 160.000
  • Cunoscută și sub numele de “Grădina Botanică Dimitrie Brândză”, această grădină botanică din capitala României este un loc ideal pentru a petrece o zi relaxantă în mijlocul naturii. Fondată în 1860, grădina adăpostește o varietate impresionantă de plante și arbori, precum și o seră cu plante exotice.

4. Grădina Botanică Macea

  • Situată în județul Arad, Grădina Botanică Macea este un alt punct de atracție pentru iubitorii de natură. Fondată în 1967, această grădină botanică se remarcă prin colecțiile sale de plante medicinale și aromatice, precum și prin peisajele sale pitorești.

5. Grădina Botanică Jibou

  • Situată în județul Sălaj, Grădina Botanică Jibou este o destinație populară pentru cei care doresc să exploreze flora locală și să se relaxeze într-un mediu natural. Fondată în 1968, grădina este cunoscută pentru colecțiile sale variate de plante și arbori, precum și pentru arhitectura sa frumoasă.

6. Alte Grădini Botanice

  • În afara acestor destinații populare, România găzduiește și alte grădini botanice, cum ar fi Grădina Botanică Techirghiol, Grădina Botanică Prajesti, Grădina Botanică Galati, Grădina Botanică Bucov și Grădina Botanică Craiova. Fiecare dintre acestea oferă oportunități unice de explorare și învățare pentru vizitatori.

Read Previous

VIDEO. După URS, UBB și-a lansat a doua mascotă, reprezentată printr-un LUP. Cum arată cele două mascote universitare.

Read Next

Studenții UBB Cluj au obținut primul loc la competiția internațională de studii de caz de la Madrid.