efainlacluj.ro

UNITA a vandut complexul de langa lacul Belis-Fantanele. Acesta va intra sub umbrela brandului HILTON.

Compania controlată de antreprenorul din IT, Laurențiu Russo, a cumpărat unitatea turistică Fântânele, situată pe malul lacului Beliș, la o tranzacție de 5 milioane de euro. Aceasta face parte din patrimoniul firmei Transilvania Quest Cluj și urmează să fie modernizată, cu planuri de a fi preluată sub umbrela brandului Hilton.

Aceasta nu este prima tranzacție de acest gen pentru Russo, care a achiziționat Hotelul City Plaza pentru 10 milioane de euro și l-a transformat în DoubleTree by Hilton. În schimb, Unitatea Turism Holding Timișoara (UTH) a vândut active hoteliere din Cluj la prețuri sub pretențiile inițiale, cum ar fi Vila Casa Albă pentru 0,9 milioane de euro, față de prețul inițial de 2 milioane de euro.

UTH este specializată în hoteluri și alte facilități de cazare similare și este deținută de către frații Eichert. În 2018, fostul proprietar al UTH, Josef Goschy, a cedat toate cele 17 hoteluri din proprietatea sa nepoților săi, iar multe dintre activele rămase servesc ca garanție unor societăți bancare precum BT Cluj, în urma unor împrumuturi de zeci de milioane de euro luate de UTH.

Read Previous

Politistii clujeni atentioneaza participantii la trafic sa nu circule cu alcool “la bord”de Paște. Efective rutiere suplimentate.

Read Next

CFR Cluj castiga primul meci din Play Off si se apropie la 1 punct de Farul Constanta.