efainlacluj.ro

Unul dintre cei mai mari producători de biciclete electrice din lume își lărgește sfera de conexiune la Cluj.

Stromer, o firmă din Elveția specializată în fabricarea de biciclete electrice, a inaugurat un sediu în România, chiar la Cluj-napoca, cu scopul de a amplifica cunoștințele sale digitale și de a-și lărgește sfera de conexiune. Această filială locală va adăuga valoare echipei de dezvoltare din cartierul general din Elveția.

Elvețienii au ales Cluj-Napoca pentru a-și deschide un birou în România și nu vor muta producția de biciclete la noi, scrie publicația specializată Bike Europe.

În anul 2009, Stromer a luat startul ca afacere când fondatorul său, Thomas Binggeli, a avut conceptul de a dezvolta o bicicletă electrică de înaltă viteză, cu caracteristici distincte față de celelalte modele existente pe piață.

În anul 2011, a fost creat modelul ST1, care putea atinge o viteză remarcabilă de 45 de km/h. În teritoriul românesc, bicicletele produse de Stromer sunt disponibile la prețuri situate în intervalul cuprins între 33.000 și 56.000 de lei.

Prin stabilirea unui sediu pe teritoriul țării noastre, Stromer își propune să-și întărească competențele în domeniul digital și să ofere în viitorul imediat o experiență ce echivalează cu cea furnizată de industria auto pentru pasionații de ciclism.

„Ne uitam unde am putea deschide și găsi în Europa o echipă IT dedicată cu background în industria automotive, iar Cluj-Napoca este un punct fierbinte cu know-how în tehnologia software și am auzit că o echipă întreagă era disponibilă pentru preluare. Dezvoltarea IT se poate face cu ușurință în orice parte și încă avem mica noastră echipă IT din Elveția”, a spus Tomi Viiala, co-CEO-ul companiei, citat de publicația Bike Europe.

Deschiderea unui birou la Cluj-Napoca este importantă pentru compania din Elveția care vrea să-și păstreze poziția de pionier pe piața e-bicicletelor. Echipa din România are 25 de experți care acoperă o arie largă în dezvoltare IT.

Peste 70.000 de biciclete Stromer au fost vândute până în prezent, potrivit companiei.

Read Previous

Record de pasageri în luna august pe aeroportul din Cluj. Cea mai bună lună din istoria de 90 de ani a aeroportului.

Read Next

Floreștenii se pregătesc de sărbătoare. Cum și când se va desfășura festivalul de anul acesta.