efainlacluj.ro

USAMV Cluj-Napoca construiește la JUCU o Clinică Veterinară pentru ecvine și alte animale mari. Galerie FOTO

Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, domnul Cornel Catoi, a transmis un mesaj de entuziasm și realizare privind construcția Clinicii Veterinare pentru Ecvine și alte animale mari, amplasată în comuna Jucu.

După mai bine de un deceniu de eforturi susținute, care au implicat identificarea locației investiției, cercetarea modelelor internaționale, obținerea surselor de finanțare, proiectarea atentă, parcurgerea procesului de aprobare și organizarea licitațiilor publice, ultimele două luni au marcat un moment istoric, cu turnarea fundațiilor și ridicarea clădirilor ce vor adăposti cea mai modernă clinică veterinară pentru animale mari din această parte a Europei.

Această infrastructură educațională impresionantă, cu o suprafață desfășurată de peste 10.000 de metri pătrați, va include o clinică veterinară de ultimă generație, un centru de reproducție și medicină sportivă, laboratoare de vârf, o secție de anatomie patologică, un manej acoperit, facilități de cazare și spitalizare pentru animale, precum și un izolator destinat animalelor cu boli infecțioase, alături de numeroase anexe esențiale.

Clinica nu va reprezenta doar un punct de referință în diagnosticare și tratament, ci va oferi și competențe de top și abilități în creșterea și nutriția animalelor mari, precum și în sporturile ecvestre. Acesta este un proiect amplu, care nu numai că adaugă o bază de cercetare și educație de prim rang la USAMV Cluj-Napoca, dar consolidează și expertiza în domeniul veterinar, devenind un centru de excelență în Europa.

Finanțarea pentru această construcție impresionantă a fost asigurată prin intermediul Programului Operațional Regional 2014–2020, în cadrul proiectului intitulat “Modernizarea infrastructurii educaționale universitare de nutriție și patologie animală a USAMV Cluj-Napoca la Jucu,” având Cod SMIS 2014+: 125186 și un Contract de finanțare semnat în data de 11 februarie 2021 (6589/11.02.2021).

Read Previous

Rectorul UBB, Daniel David, a primit medalia „Români în elita mondială”

Read Next

U Cluj pierde acasă cu FC Voluntari și pierde șansa de a ajunge pe loc de Play-Off la jumătatea campionatului regular.