efainlacluj.ro

Veste proasta pentru clujeni. Nemtii de la Free Now scot aplicatia din Romania. Sute de soferi din Cluj afectati

Aplicația germană de transport taxi și ridehailing Free Now părăsește România, începând cu data de 30 iunie 2022, potrivit unui anunț citat de site-ul 0-100.ro.

Compania, care operează în Româna prin Clever Tech SRL, a transmis acest anunț șoferilor parteneri:

„Ne pare rău să vă anunțăm că începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania CLEVER Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația FREE NOW nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașată acestui email. Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza.

FREE NOW va continua să opereze în condiții normale până la data menționată mai sus. Plățile către parteneri nu vor fi afectate, incluzând plățile din prima săptămână a lunii iulie 2022”.

Compania Free Now, cu sediul în Germania, este deținută de giganții auto BMW Group și Mercedes – Benz Mobility (fosta Daimler Mobility).

Compania germană a pătruns în România în anul 2017, când au cumpărat aplicația românească de comenzi de taxi Clever. Pe atunci, serviciul german se numea mytaxi, dar din 2019 s-a rebrand-uit ca Free Now.

Aplicația Clever Taxi (Clever Tech) a fost fondată în anul 2011, la București, de Mihai Rotaru și Alexandru Dumitru.

Conform celor mai recente date oficiale disponibile la Ministerul Finanțelor, în anul 2019, firma românească a Free Now, Clever Tech, a avut cifră de afaceri de 16,8 milioane de lei și pierderi de 52,3 milioane de lei. În 2019, avea un număr mediu de 67 de angajați.

Sursa: StartUp Cafe

Read Previous

Scrisoarea transmisa de clujeanul Marius Balo catre E fain la Cluj! Provocarea la care va lua parte

Read Next

Florestenii isi pot steriliza cainii gratuit. Ce trebuie sa faca