efainlacluj.ro

Vesti bune pentru clujeni. Drumul Express de langa Cluj-Napoca fost aprobat de CNAIR

Proiectul Tehnic al Drumului Expres care va asigura conexiunea între A3 (zona Turda) și DN1 (zona Tureni) a fost aprobat astăzi în Consiliul Tehnic – Economic, a anunțat vineri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe drumul cu o lungime de aproximativ 5 km vor fi construite două noduri rutiere și 9 poduri și pasaje. Urmează lansarea în licitație a contractului pentru execuția acestui nou drum de mare viteză”, a transmis șeful CNAIR.

Acest drum Expres este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide pentru accesul în Municipiul Cluj-Napoca din Autostrada Transilvania, în prezent accesul fiind posibil prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România (peste 50.000 autovehicule/zi).

Drumul expres care va face legătura între Autostrada Transilvania și Tureni (DN 1) va avea o lungime de 5 kilometri, iar costul estimat este de 663 de milioane de lei cu o durată de construire de 18 luni. Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens. Sunt prevăzute 7 poduri și viaducte din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Read Previous

O profesoara din Cluj-Napoca va incasa 30.000 lei de la parintii unor copii care au postat o caricatura jignitoare cu aceasta. VIDEO

Read Next

Suma ceruta de CFR Cluj pentru perla de 22 de ani a echipei, Claudiu Petrila. Marica spune ca este suma corecta.