efainlacluj.ro

Vezi cum arata noul gazon de pe Cluj Arena dupa ce a fost stricat la Untold

Noul gazon al stadionului Cluj Arena, recent înlocuit, se prezintă în condiții excelente și este pregătit pentru a fi folosit la cel mai înalt nivel în cadrul competițiilor sportive programate.

După festivalul Untold, gazonul de pe Cluj Arena a fost înlocuit integral la începutul lunii octombrie de o companie clujeana.

„După cum se observă și în fotografii, noul gazon de pe Cluj Arena arată extrem de bine, la  nivelul celor întâlnite pe marile arene europene. Acesta s-a prins în totalitate, fiind pregătit pentru a fi folosit de sportivii care se vor întrece pe această suprafață de joc în perioada următoare”, a transmis Alin Paunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, de la momentul înlocuirii, în urmă cu aproximativ două săptămâni, administratorul stadionului a luat toate măsurile necesare astfel încât gazonul să se prezinte într-o stare foarte bună în vederea disputării viitoarelor întreceri sportive, prima dintre ele fiind programată la începutul lunii noiembrie.

În intervalul de timp scurs din momentul înlocuirii, cu ajutorul unor utilaje profesionale au fost realizate ample lucrări de fertilizare a gazonului, vertidrenare, periere, tunderi succesive, cilindrare longitudinală, precum şi tratamente de prevenție şi combatere.

De asemenea, prin intermediul sistemelor de încălzire a terenului, dar și a celui de accelerare a procesului de fotosinteză, achiziționat de Consiliului Județean Cluj în anul 2018, gazonul a beneficiat de un tratament special care i-a menținut densitatea și rezistența în această perioadă cu temperaturi mai scăzute.

Read Previous

Initiativa judecatorului clujean, Cristian Danilet, de introducere a Educatiei Juridice in scoli, adoptata de Parlament

Read Next

Clujenii vor primii bani pentru incalzire

Leave a Reply