efainlacluj.ro

VIDEO. Andrei Plesu a sustinut o conferinta la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj

La invitația Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, joi seara, 8 iunie 2023, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, scriitorul, filosoful și criticul de artă Andrei Pleșu a susținut conferința „Întâlniri formative de o viață”. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, precum și a numeroși clerici, oameni de cultură, studenți și public divers.

Conferința a avut loc de la ora 19:00 și a debutat cu o rugăciune, după care Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de binecuvântare și a mulțumit scriitorului Andrei Pleșu pentru că a acceptat invitația de a conferenția la Cluj-Napoca.

Apoi, scriitorul Andrei Pleșu a susținut conferința cu tema „Întâlniri formative de o viață”, urmată de un dialog bazat pe întrebări și răspunsuri.

Evenimentul a fost moderat și prezentat de părintele Cornel Coprean, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Conferința a fost transmisă live pe paginile media ale Mitropoliei Clujului, Radio Renașterea, Trinitas TV și Creator TV.

Scurtă biografie 

Andrei Pleşu (n. 23 august 1948) este scriitor, filozof, eseist, un reper al vieții publice și academice românești. Este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, Secţia de Istoria şi teoria artei şi doctor în Istoria artei la Universitatea din Bucureşti. A fost cadru universitar la Academia de Arte Plastice din Bucureşti și a predat Filozofia religiilor la Universitatea din Bucureşti. De asemenea, a fost ministru al Culturii (1989-1991) și al Afacerilor Externe (1997-1999).

Andrei Pleșu este fondator şi director al săptămânalului de cultură „Dilema veche”, fondator şi preşedinte al Fundaţiei „Noua Europă”, membru al World Academy of Art and Science şi al Académie Internationale de Philosophie de l’Art.

Este autorul a numeroase cărți, studii și articole de specialitate. Printre volumele pe care le-a scris se numără: Călătorie în lumea formelor, Capodopere în dialog, Ochiul şi lucrurile, Minima moralia. Elemente pentru o etică a intervalului, Jurnalul de la Tescani, Despre îngeri, Despre frumuseţea uitată a vieţii, Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste, Din vorbă-n vorbă, Nelinişti vechi şi noi, Despre inimă etc.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Read Previous

Fostul antrenor de la FCSB, Anton Petrea, este noul antrenor al Universitatii Cluj

Read Next

Restrictii de circulatie pe mai multe strazi din Cluj-Napoca pana in 19 iunie.