efainlacluj.ro

VIDEO. Ardelenii sunt tot mai aproape de București pe autostradă. Cum arată lucrările la tunelul dintre Sibiu-Pitești.

Asociația Pro Infrastructură a anunțat într-un comunicat, progresele notabile realizate la tunelul Curtea de Argeș, parte a Secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Vizita de duminică a evidențiat avansarea semnificativă a lucrărilor de excavație realizate de antreprenorul Porr.

Progresul Excavației

Tunelul, care va avea o lungime totală de 1,35 kilometri, a ajuns la o excavație de 650 de metri pe sensul spre Curtea de Argeș și 500 de metri pe sensul spre Sibiu. În plus, a fost realizată prima galerie de legătură pietonală, iar în scurt timp va începe și excavarea galeriei de trecere pentru vehicule pe firul spre Curtea de Argeș.

Provocările Terenului

Lucrările înaintează într-un ritm bun, în ciuda dificultăților impuse de terenul problematic, caracterizat prin prezența nisipurilor și argilelor. Aceste condiții solicită o meticulozitate extremă și o atenție sporită din partea echipei de ingineri Porr. Ghidul prezent la fața locului a menționat că a doua jumătate a excavației nu va fi mai ușoară, subliniind complexitatea continuă a proiectului.

Profesionalism și Efort Continu

Un aspect remarcabil observat în timpul vizitei a fost îndemânarea operatorilor de echipamente. Într-o scurtă filmare realizată la capătul galeriei spre Sibiu, un tânăr operator de buldozer, în vârstă de 25 de ani, dar cu 8 ani de experiență, a demonstrat o precizie remarcabilă în mutarea materialului proaspăt excavat.

O Echipă Internațională

Echipa de lucru, formată din experți provenind din 11 țări diferite, funcționează non-stop, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Coordonată de un inginer cu o experiență de 40 de ani în execuția de tuneluri, această echipă se străduiește să respecte termenele stabilite.

Perspective pentru Finalizare

În ciuda provocărilor, există șanse bune ca traficul să fie deschis pe această secțiune în decembrie 2026, cu câteva luni înainte de termenul contractual prevăzut pentru martie 2027.

Read Previous

Magnificul copac cu lalele (Liriodendron tulipifera), își etalează splendoarea florală la cote maxime în Grădina Botanică.

Read Next

Două ceremonii de inaugurare la “Spitalul Regional Cluj” la 4 ani distanță, în 2020 și 2024, lucrări ZERO!