efainlacluj.ro

VIDEO. Au inceput lucrarile la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Cum va arata noul parc

Au început lucrările la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Investiția este de peste 1,5 miloane euro (7.378.372,64 lei cu TVA), iar termenul de finalizare este 9 luni (la care se adaugă lunile de iarnă în care nu se poate lucra, conform legii). Noul parc va fi amenajat pe o suprafață de 1,2 ha și le va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber.

Situat în centrul cartierului Zorilor, parcul va oferi atât locuitorilor din zonă, cât și celorlalți clujeni de toate vârstele un spațiu verde de calitate, cu diverse facilități: loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. De asemenea, Sistemul de iluminat LED prevăzut va dispune de sistem de telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.

În ceea ce privește dimensiunea verde pe care municipalitatea clujeană s-a axat în realizarea proiectelor de infrastructură, în viitorul parc se vor planta peste 180 arbori și peste 240 arbuști, pe lângă cei deja existenți. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă.

Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.

 Executantul lucrărilor este Garden Center, alături de Ro-Verde Landscaping.

Până în prezent, Primăria a câștigat toate litigiile cu privire la procedura de expropriere pentru realizarea parcului. Cuantumul final al valorii terenului expropriat va fi stabilit de către instanța de judecată, prin sentința definitivă. În prezent există doar o sentință de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, sentința finală cu privire la valoarea terenului expropriat va fi stabilită de către Curtea de Apel Cluj, conform procedurilor legale.

Read Previous

Sanse mari ca U Cluj si CFR Cluj sa se intalneasca in finala Cupei Romaniei. Cum ar fi o finala intre cele doua disputata la Cluj?

Read Next

A inceput Târgul de Carte Gaudeamus – întâlnirea de neuitat a iubitorilor de lectură în Cluj-Napoca! VIDEO