efainlacluj.ro

VIDEO. Ce spune Daniel Metz despre inceputurile IT-ului si viitorul acestuia la Cluj

FOTO: Facebook Daniel Metz

Clujeanul, Daniel Metz, președinte al Consiliului de Administrație NTT DATA Romania si fondatorul EBS, companie achizitionata ulterior de NTT DATA, a vorbit într-un interviu acordat Radio Domeldo, despre parcursul său profesional, dar și despre viitorul domeniului IT în Cluj.

Acesta spune ca la baza IT-ului in Cluj stau Universitatile, iar o scoala de informatica nu se naste de azi pe maine, iar Clujul a avut inca de pe ”vremea lui Ceasescu” informaticieni de valoare.

In acest moment IT-ul a atins cifra de 7% din PIB, depasind agricultura si turismul. Faptul ca IT-ul genereaza mai mult decat aceste 2 ramuri ale economiei nationale dovedeste ca IT-ul are un rol tot mai important in Romania cat si in Cluj-Napoca.

”Multe alte domenii de activitate au avut de castigat de pe urma IT-ului. Tinerii au avut de castigat de pe urma IT-ului, avand posibilitatea de a avea acces la noi locuri de munca”, spune acesta

In acest moment Clujul are peste 50% din activitatea economica in zona de knowledge based economy (economie bazată pe cunoaștere).

Read Previous

Spitalul Judetean Cluj face 67 de angajari fara concurs. Care sunt pozitiile vacante

Read Next

VIDEO. Cum arata casa de din Faget vanduta cu 1,6 mil. de euro

Leave a Reply