efainlacluj.ro

VIDEO. CJ Bihor a montat camere ascunse pentru cei care arunca gunoiul pe marginea drumului. Exemplu pentru Cluj

Într-o singură lună, bugetul Consiliului Judeţean Bihor s-a rotunjit cu încă 50.000 de lei din cinci amenzi date persoanelor prinse că aruncau deşeuri pe marginile drumurilor din judeţ

Sancţiunile au fost date în ianuarie după ce contravenienţii au fost filmaţi cu camerele de supraveghere mobile amplasate în diverse locuri din judeţ şi apoi identificaţi de Poliţia Bihor.

Asemenea acţiuni, a amintit CJ Bihor printr-un comunicat dat publicităţii vineri, au un caracter permanent, dispozitivele video fiind amplasate aleatoriu, fie la sesizarea autorităţilor locale, fie în urma observaţiilor agenţilor de poliţie din teren.

“Prin acest mod se doreşte descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deşeuri şi, implicit, menţinerea curăţeniei în judeţul Bihor”, precizează CJ Bihor, care a transmis presei şi imagini ce surprind contravenienţi în flagrant, în ele observându-se (video jos) şoferi care şi-au oprit maşinile într-o parcare şi au aruncat saci cu gunoaie la marginea şoselei.

Pentru depistarea celor care aruncă deşeuri în acest fel CJ Bihor a cumpărat patru camere de supraveghere mobile, pe care le-a pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Gărzii de Mediu Bihor.

Ele permit identificarea persoanelor şi a autovehiculelor inclusiv pe timp de noapte şi în condiţii meteo nefavorabile.

SURSA: Bihoreanul

Read Previous

Clujul va avea Targ de Primavara & Martisor din 23 februarie. Acces doar pentru vaccinati

Read Next

FOTO. Atunci si acum. Cum arata cazinoul din Cluj-Napoca acum 12 ani

Leave a Reply