Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Prezentarea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj a modelului 3D arhitectural al Spitalului Regional de Urgență din Florești a adus în prim-plan planurile de construcție ale acestui complex medical impresionant. Reprezentanții Ministerului Sănătății au dezvăluit că spitalul va fi o clădire modernă cu 8 etaje, ocupând o suprafață generoasă de 176.638 de metri pătrați. Cu 849 de paturi și 1400 de locuri de parcare, acest spital va fi un pilon important în furnizarea serviciilor medicale de urgență.
Clădirea principală a Spitalului Regional de Urgență din Cluj va fi structurată pe subsol, parter, 5 etaje și un etaj parțial compus din spații tehnice și heliport. Subsolul, parterul și etajul 1 vor acoperi întreaga suprafață a clădirii, în timp ce etajele 2 până la 5 vor fi alcătuite din trei turnuri distincte pentru spitalizare. O atenție deosebită a fost acordată proiectării pentru a utiliza în mod eficient energia din surse regenerabile, astfel încât spitalul să funcționeze într-un mod sustenabil.
Cristina Gafton, managerul de proiect, a subliniat faptul că Spitalul Regional de Urgență din Florești va fi al doilea ca mărime din România după Casa Poporului, având în vedere suprafața desfășurată. Deși termenul de finalizare a lucrărilor este estimat la patru ani, Gafton a menționat că costurile proiectului au crescut de la 540 de milioane de euro la 687 de milioane de euro.
În plus, Gafton a anunțat că în acestă lună va fi lansată licitația pentru achiziționarea serviciilor de supraveghere a lucrărilor la șantier și pentru primul pachet de lucrări. Al doilea pachet de lucrări va fi scos la licitație în luna septembrie.
Structura clinică a spitalului va fi următoarea: centrul pentru cap și gât cu 164 de paturi, centrul toracic cu 142 de paturi, centrul abdominal cu 157 de paturi, centrul pentru articulații, centrul pentru coloana vertebrală și traumă cu 120 de paturi, centrul de medicină internă cu 180 de paturi și centrul pentru mamă și copil cu 86 de paturi. Obiectivul principal al acestui proiect este de a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale destinate pacienților care necesită intervenții de urgență, îngrijiri secundare și terțiare sau tehnologie și expertiză medicală de înaltă calitate în regiunea de Nord