efainlacluj.ro

VIDEO. Clujeanul Florin Piersic a fost intrebat daca se teme de clipa in care se va stinge. Ce a raspuns indragitul actor

Florin Piersic a fost întrebat la podcastul lui Mihai Morar dacă se teme de clipa în care se va stinge, iar răspunsul a fost mai mult decât direct;

“Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a precizat Florin Piersic.

„Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea, nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi. 

Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul. Din colegii mei, din promoția noastră, care era după promoția lui Amza Pellea, Victor Rebengiuc și alți mulți actori din generația de aur nu mai e nimeni.

Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea sunt eu.

Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă”, a spus Florin Piersic.

Florin Piersic a fost un răsfățat al cinematografiei românești. El a fost distribuit în multe pelicule și s-a bucurat de un succes uriaș.

„N-am avut bani, aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul!

Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Trebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru. Dormeam doar două ore”, a mai dezvăluit Florin Piersic.

Read Previous

VIDEO. Filmul realizat la Cluj cu Mircea Bravo si Bunica Lenuta din Chinteni va putea fi urmarit pe Netflix.

Read Next

Clujenii trec zilnic pe acolo. Putini stiu insa semnificatia boltelor de la Biserica Unitariana din centrul Clujului