efainlacluj.ro

VIDEO. Clujul inregistreaza prima pozitie din Europa la numarul de tranzactii NFC in mijloacele de transport. IQ DIGITAL

Clujul, se bucură de un succes remarcabil în ceea ce privește implementarea și utilizarea tehnologiei Near Field Communication (NFC) în mijloacele de transport public.

“Cluj-Napoca a reușit să obțină prima poziție în Europa la numărul de tranzacții NFC efectuate în acest domeniu.” a spus Dana Dima| VP Retail & Private Banking, BCR

Succesul se datorează în mare parte eforturilor considerabile făcute pentru educarea cetățenilor, astfel încât aceștia să înțeleagă importanța utilizării acestei tehnologii.

Tehnologia NFC a câștigat popularitate în ultimii ani, devenind o metodă rapidă și sigură de efectuare a plăților fără contact, prin simpla apropiere a dispozitivelor compatibile. Cu toate acestea, utilizarea NFC în mijloacele de transport public a fost întâmpinată inițial cu reticență din partea multor utilizatori.

Autoritățile și operatorii de transport din Cluj au înțeles avantajele tehnologiei NFC și au decis să investească în implementarea acesteia. Au lansat o campanie amplă de educare și conștientizare a populației privind beneficiile și modul de utilizare a tehnologiei NFC în mijloacele de transport.

Prin intermediul campaniei de educare, cetățenii din Cluj au înțeles că tehnologia NFC aduce numeroase avantaje, printre care reducerea timpului petrecut în stații, eliminarea nevoii de a avea mereu bani lichizi sau bilete fizice și o experiență de călătorie mai eficientă și mai confortabilă. Aceste beneficii au convins oamenii să își îndrepte atenția către această tehnologie și să înceapă să o utilizeze activ în viața de zi cu zi.

Operatorii de transport public din Cluj au făcut eforturi considerabile pentru a facilita utilizarea tehnologiei NFC. Au implementat terminale de plată NFC în toate mijloacele de transport, precum și în stațiile de așteptare, facilitând astfel procesul de plată și evitând aglomerația în timpul îmbarcării.

În plus, autoritățile locale au promovat colaborarea cu instituțiile financiare și furnizorii de servicii mobile pentru a asigura interoperabilitatea și accesibilitatea sistemului NFC în toate mijloacele de transport public din oras si zona metropolitana.

Read Previous

VIDEO. IQ DIGITAL Previziuni pe care un clujean le facea acum 20 de ani.

Read Next

La Cluj se organizeaza o conferinta in care vor fi prezentate numeroase cercetari stiintifice din oncologie, radioterapie sau neurologie.