efainlacluj.ro

VIDEO. Cum arata filmat din drona Parcul Detunata din Gheorgheni. Blocurile erau construite la distante mari in acea vreme

Cartierul Gheorgheni, asa cum il cunoastem astazi, nu are o istorie foarte indelungata. Primele blocuri au fost construite aici incepand cu anii ’60, Gheorgheniul fiind al doilea cartier dupa Grigorescu, din punct de vedere al vechimii.

Totusi, istoria cartierului considerat “cel mai verde cartier al Clujului” consemneaza o borna mult mai indepartata de zilele noastre, deoarece lacul Gheorgheni apare in scrierile istorice cu 600 de ani in urma.

In Gheorgheni predomina blocurile cu patru sau zece etaje, dar structura urbanistica initiala, cu foarte multe spatii verzi, s-a pastrat pana in prezent in ciuda constructiilor ulterioare, ceea ce face sa avem astazi un “cartier verde”, foarte apreciat si cautat de clientii de locuinte de inchiriat sau de vanzare. In afara constructiilor multifamiliale, Gheorgheniul are si cateva zone de case, situate in special la extremitatile cartierului.

Sursa text: Blitz

Sursa video: Legat de Cluj

Read Previous

Bunica Lenuta a umplut o biserica din Timis. Tinerii enoriasi au dat buluc la slujba. Ce transmis bunica. Galerie FOTO

Read Next

O clujeanca a restituit o suma considerabila de bani gasita in parcarea unui mall din Cluj. Care e suma gasita si de unde se poate recupera