efainlacluj.ro

VIDEO. Doi eroi au salvat viața unui clujean care a făcut infarct într-un centru comercial din Cluj

Destinul domnului Tavi a luat o întorsătură dramatică în timpul unei activități aparent banale: cumpărături într-un mall din Cluj-Napoca, alături de soția sa. Cu o istorie medicală marcata de probleme cardiace, domnul Tavi nu și-a imaginat că acea zi avea să devină o experiență critică în viața sa. Totuși, așa cum ne învață realitatea, stopul cardio-respirator nu alege momentul și locul.

La amiază, în mijlocul unui centru comercial, domnul Tavi a căzut brusc, sub privirile îngrozite ale soției sale. Însă, în clipa aceea de disperare, doi eroi neașteptați au apărut pentru a salva o viață. Desi fără pregătire medicală formală, cele două persoane au recunoscut imediat semnele stopului cardio-respirator și au început manevrele de resuscitare.

Echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă a ajuns la locul evenimentului pentru a găsi cele două tinere aplicând corect compresiuni toracice. Continuând eforturile de resuscitare, aceștia au reușit să repornească inima domnului Tavi, care a fost apoi transportat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru intervenție chirurgicală.

La o zi după operație, domnul Tavi a primit vizita familiei, iar în doar câteva săptămâni, a fost externat, revenind acasă alături de cei dragi. Coordonatorii SMURD nu au uitat să ofere un gest de apreciere și recunoștință celor două persoane care au intervenit cu vitejie, vizitându-l pe domnul Tavi o lună mai târziu.

Emoționați de evoluția pozitivă a pacientului, colegii din cadrul ISU Cluj au evidențiat importanța cunoașterii manevrelor de prim-ajutor. Într-o societate în care eroismul nu ține cont de pregătirea formală, această poveste devine un adevărat exemplu despre cum cunoștințele de prim-ajutor pot face diferența dintre viață și moarte.

Read Previous

Expoziția ART MIND Mara Popa organizată la UBB

Read Next

Peste 15.000 de copii au beneficiat de serviciile ALOPEDI în 2023.