efainlacluj.ro

VIDEO DRONA. Cum arată construcția tronsonului de autostradă Zimbor – Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii Transilvania

Construcția tronsonului de autostradă Zimbor – Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii Transilvania, avansează într-un ritm promițător. Noul termen de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru luna iunie 2026, conform actualizărilor recente. Această secțiune, în lungime de 12,24 km, a ajuns deja la un stadiu de execuție de 42%, conform datelor furnizate de autorități.

Progresul lucrărilor și elementele structurale

O filmare realizată cu drona, publicată de Cristian Man pe YouTube, oferă o privire de ansamblu asupra progresului lucrărilor. Imaginile surprind viaductele care străbat dealurile și pădurile din Sălaj, ilustrând astfel complexitatea și magnitudinea proiectului. Aceste viaducte sunt esențiale pentru traversarea terenului variat și dificil, specific zonei.

Detalii tehnice și financiare

Construcția acestui tronson de autostradă este realizată de asocierea formată din companiile S.C. SA&PE Construct S.R.L., S.C. Spedition UMB S.R.L., și S.C. Tehnostrade S.R.L. Contractul are o valoare totală de 836,89 de milioane de lei fără TVA și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Caracteristici cheie ale proiectului:

  • Lungime: 12,24 km
  • Antreprenor: Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L.
  • Valoare contract: 836,89 milioane de lei fără TVA
  • Sursa de finanțare: PNRR
  • Stadiu fizic: 42%
  • Termen deschidere: iunie 2026

Read Previous

Seară magică la Cluj cu Agassi, Graf, Halep, Țiriac sau Năstase. Legendele tenisului mondial la Cluj! FOTO

Read Next

Sports Festival 2024 a fost un spectacol total al sportului. Steffi Graf și Andre Agassi au lăudat CLUJUL.