efainlacluj.ro

VIDEO DRONA. La Cluj a inceput marea demolare a caselor de langa Platinia pentru a face loc unei noi strazi de acces.

Mai multe case din Cluj-Napoca urmeaza sa fie demolate pentru a face loc noului proiect de modernizare si largire a strazilor din zona Platina Mall si Calea Manastur.

„Prin proiect ne propunem lărgirea străzii Calea Mănăștur la 5 benzi, lărgirea străzii Mărginașe la trei benzi spre ieșirea pe Moților/Calea Mănăștur, realizarea unei străpungeri între strada Uzinei Electrice spre Calea Mănăștur, deja pregătită de investitorii de la Platinia la două benzi. Străpungerea urmează să aibă, la final, câte două benzi pe sens. În zona Platinia va fi creată și o piațetă publică de 6.000-7.000 de metri pătrați. Vom face și un podeț nou peste Canalul Morii care să lege strada Oțetului de Uzinei Electrice”, declara viceprimarului Dan Tarcea, în urmă cu mai mulți ani, în cadrul unei dezbateri publice având ca obiect acest proiect.

Municipiului Cluj-Napoca a alocat din bugetul local suma de 9.266.131 lei pentru exproprierea integrală sau parțială a unui număr de 48 de imobile, din care 25 de imobile din domeniul privat și 23 de imobile din domeniul public al municipiului. Exproprierea imobilelor incluse în proiect s-a finalizat a începutul acestui an. 

Lucrările au fost surprinse într-o filmare din dronă realizată de pagina Legat de Cluj.

Viceprimarul Dan Tarcea a confirmat miercuri pentru monitorulcj.ro că au demarat lucrările de demolare a unor imobile în cadrul proiectului de modernizare a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente.

Cum va arata proiectul👇

Read Previous

Cum ar arata centrul orasului cu GARD VIU? Un clujean propune un proiect inedit! GALERIE FOTO

Read Next

Consiliul Judetean “modernizeaza” din nou drumul spre Baisoara. Ca de fiecare data, constructorul e “DIFERIT” :) GALERIE FOTO