efainlacluj.ro

VIDEO. După URS, UBB și-a lansat a doua mascotă, reprezentată printr-un LUP. Cum arată cele două mascote universitare.

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și-a încântat comunitatea academică și locuitorii orașului cu o surpriză de primăvară: prezentarea celei de-a doua mascote a universității, UBB Lupi. Într-o atmosferă plină de entuziasm și emoție, UBB Lupi și Bear, mascota originală a universității, au fost prezente în centrul orașului pentru a sărbători împreună cu studenții și locuitorii evenimentul.

Tradiția și istoria universității au fost subliniate într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook a UBB. În acest mesaj, universitatea a amintit că tradiția sa există de aproape 500 de ani, începând cu fondarea Academiei Claudiopolitana în 1581, de către principele Transilvaniei, Ștefan Bathory. Astăzi, Academia Claudiopolitana este cunoscută sub numele de Universitatea Babeș-Bolyai și continuă să strălucească pe strada Mihail Kogălniceanu, unde își are sediul.

Evenimentul a fost un prilej de sărbătoare și recunoaștere a tradiției, dar și a excelenței academice și a inovației. Mascotele UBB Lupi și Bear au fost prezentate ca simboluri ale acestei tradiții și excelențe, reprezentând legătura universității cu istoria sa îndelungată și valorile europene contemporane.

UBB Lupi a fost introdus ca o completare naturală a povestirii universității, legându-se de tradiția străveche și de Ulița Lupilor din Cluj-Napoca. Această nouă mascota aduce un omagiu moștenirii culturale și științifice pe care Universitatea Babeș-Bolyai o poartă mai departe, evidențiind angajamentul său față de educație, cercetare și inovare.

Împărțirea mărțișoarelor în centrul orașului a fost un gest simbolic, prin care universitatea și-a exprimat recunoștința față de comunitatea sa și a adus un omagiu tradițiilor locale și naționale. Astfel, Universitatea „Babeș-Bolyai” continuă să fie un pilon al educației și culturii în România, inspirând și încurajând excelența academică și inovația în rândul studenților și al comunității în ansamblu.

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Cum arată cel mai nou parc deschis în cartierul Zorilor din Cluj-Napoca. Galerie FOTO

Read Next

Unde sunt situate cele 10 GRĂDINI BOTANICE din România și care sunt cele mai vizitate.