efainlacluj.ro

VIDEO. Reuseste Strabag sa termine cei 15 km de autostrada lipsa dintre Nadaselu si Targu Mures?! GALERIE FOTO

Reușesc cei de la Strabag și Geiger surpriza pe #AutostradaTransilvania?

Sâmbătă, 18.03.2022, Asociatia Pro Infrastructura a filmat toți cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani:

Este vorba despre veriga lipsă din Autostrada A3 dintre Nădășelu și Târgu Mureș. Hartă interactivă: https://bit.ly/3tghnRx.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.

Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil.

Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.

Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească.

Asociatia Pro Infrastructura

Read Previous

Actiuni de ridicare a cainilor fara stapan pe cateva strazi din Cluj. Cainii pot fi ridicati sau adoptati.

Read Next

Targul de haine ReClothing disponibil in weekend la Iulius Mall. Banii vor merge catre scopuri caritabile