efainlacluj.ro

VIDEO. Un deputat din Cluj propune introducerea indicatoarelor rutiere in alfabet chirilic la Cluj

Numarul refugiatilor ucrainieni care ajung in Romania creste in fiecare zi si chiar daca multi dintre ei sunt doar in tranzit in judetul Cluj, drumul spre destinatie le este ingreunat de indicatoarele rutiere.

Deputatul clujean Viorel Baltaretu propune o solutie pentru rezolvarea acestor probleme, introducerea indicatoarelor rutiere in chirilica, destinate refugiatilor care tranziteaza judetul Cluj si intampina dificultati de orientare.

„Am transmis către Primăria Cluj-Napoca și celula de criză din cadrul Prefecturii Cluj propunerea de a amplasa indicatoare în ucraineană pentru refugiații care vin în Cluj sau sunt în tranzit prin oraș. În ultimele zile și nopți, numărul refugiaților ucraineni a crescut în județul Cluj. Dar deplasarea lor e dificilă, necunoscând, mulți dintre ei, alfabetul latin. Indicatoarele pe care le propunem îi vor ajuta să se orienteze mai ușor către principalele puncte de interes: poliție, gară, aeroport, puncte de informare. Sper ca ideea să fie implementată rapid și în restul țării. E o nevoie reală la care trebuie să răspundem. Așteptăm reacția autorităților”, a transmis Viorel Băltărețu.

Read Previous

Cum ajuta o asociatie din Cluj sute de refugiati. Imagini cu puternic impact emotional!

Read Next

Drumul Cluj-Oradea luat cu asalt de refugiatii Ucrainieni. Cate masini a numarat un clujean in doar 2 ore jumate

3 Comments

  • Baltaretu, draga, nu ai vrea tu ca numele tau sa fie scris in chirilice, la tine acasa si sa nu mai deranjezi lumea cu ineptii?
    Gandeste inainte sa graiesti, te rog!

  • în 2022, din fericire, există Maps, Waze…mă îndoiesc că ajută mult câteva indicatoare. dar dacă sunt bani de cheltuit…

  • Vă pregătiți pentru ruși?

Leave a Reply