efainlacluj.ro

VINEREA VERDE, programul de la Cluj-Napoca prin care clujenii circulă gratuit cu Transportul Public.

,,Vinerea verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!

Primăria municipiului a investit constant în mobilitatea urbană a cetățenilor. În fiecare zi de vineri transportul în comun este gratuit pentru a încuraja alegerile sustenabile și pentru fluidizarea traficului.

Vinerea Verde este implementat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania de Transport Public începând cu anul 2021, cu scopul de a încuraja utilizarea transportului public. Ulterior s-au alăturat programului și alte localități din zona metropolitană, respectiv Florești, Apahida și Baciu.

La Cluj-Napoca mobilitatea sustenabilă este una dintre principalele direcții ale investițiilor în tranziția verde. 50% din flota de transport public a orașului este verde și nepoluantă – autobuze electrice, troleibuze, tramvaie.

Număr de călătorii – total/întreg anul ( 365 zile ) – înregistrat de la startul programului Vinerea Verde în municipiu și zona metropolitană:
➡2023 – 196 milioane
➡2022 – 177 milioane
➡2021 – 156 milioane

Read Previous

Seară culturală și Lansarea volumului „Icoanele Împărătești ale lui Iacov Zugravul de la Tiocu de Jos. Istorie și Restaurare”, la Muzeul Mitropoliei Clujului.

Read Next

Ionuț Rada este noul ambasador al brandului clujean Gerovital (Farmec).