efainlacluj.ro

Zbor direct Cluj – Heathrow (Londra), cel mai aglomerat aeroport din Europa

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și compania aeriană Blue Air anunță, vineri 26 martie 2021, lansarea rutei Cluj-Napoca  – Londra Heathrow.

„Este un moment istoric pentru Aeroportul Internațional Cluj și pentru întreg județul. Avem primul zbor de Londra Heathrow, compania Blue Air începe astăzi 4 zboruri pe săptămână. Este un moment foarte important și pentru reluarea traficului, fiind un semn al renașterii aviației pe Aeroportul din Cluj. Zborul acesta este un triunghi, București-Cluj-Londra Heathrow”, a declarat directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

Orar de zbor:

• Destinația: Londra Heathrow;

• Dată debut rută – 26 martie 2021;

Directoul Aeroportului clujean a mai precizat că Lufthansa va relua zborul de Munchen începând din luna aprilie, compania Wizz Air o să reia mai multe zboruri de la sfârșitul lunii aprilie. De asemenea, zborul de Dubai a fost amânat pentru 1 mai.

„Conexiunea cu importantul hub european reprezintă o premieră pentru Aeroportul Internațional Cluj, facilitând accesul pasagerilor la numeroasele conexiuni oferite spre întreaga lume. După aproape 15 ani de la primul zbor Blue Air de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, colaborarea dintre cei doi parteneri comericali cunoaște o nouă fază de dezvoltare la nivelul anului 2021, prin angajamentul operatorului aerian de a dezvolta baza sa operațională de la Cluj-Napoca, odată cu cele 14 rute noi care vor fi operate în acest an de pe aeroport.

Chiar dacă traficul de pasageri a fost puternic afectat de pandemi SARS-COV-2, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj face eforturi permanente pentru implementarea celor mai bune practici de recuperare a traficului de pasageri existent înainte de pandemie, iar decizia companiei aeriene Blue Air de a deschide noi rute și de a dezvolta baza operațională de la Cluj reprezintă o nouă confirmare a premiselor pozitive în ceea ce privește redobândirea traficului de pasageri.

Creșterea operațiunilor de zbor desfășurate de către Blue Air, precum și noutățile pe care acest operator le aduce rețelei de rute disponibile pe Aeroportul Internațioanl „Avram Iancu” Cluj, răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic – respectiv trafic business, etnic sau turistic – și oferă opțiuni atractive de călătorie la prețuri accesbile”, au transmis reprezentanții Aeroportului din Cluj.

Totodată, Blue Air, care operează în prezent două rute regulate de pe Aeroportul clujean, spre București Otopeni și Dublin, la care se alătură destinația Londra Heathrow începând de vineri, 26 martie 2021, va mai introduce 13 noi rute în Orarul de Vară 2021, care vor conecta Clujul cu destinații-cheie din Europa. Noile destinații sunt: Amsterdam, Barcelona, ​​Bruxelles Zaventeem, Hamburg, Koln, Larnaca, Madrid, Paris Charles de Gaule, Roma Fiumicion, Stuttgart, Milano Linate, Burgas și Constanța.

Read Previous

O parte din cartierul IRIS isi schimba infatisarea. Vezi cum vor arata strazile! FOTO

Read Next

Propunere: Hoia arie naturala protejata!

Leave a Reply