efainlacluj.ro

Ziua Mondiala a Apei marcata de UBB si Cluburile Rotary din Cluj-Napoca. Galerie FOTO

Ziua Mondială a Apei marcată la Cluj Napoca! 💦

“Vă puteți imagina cum ar fi sa trăiți cu sentimentul că vă este teribil de sete și nu ați avea apă?

Din păcate, la nivel global există astfel de zone unde comunitățile au mari dificultăți în a-și asigura apa potabilă. În alte zone poate că suntem încă mai feriți, dar este de datoria noastră să ne asigurăm că lucrurile rămân așa sau chiar putem să aducem îmbunătățiri.”

Acesta a fost mesajul pe care guvernatorul Rotary al districtului 2241, Florin Marginean, l-a transmis astăzi la evenimentul organizat la Universitatea Babeș Bolyai de Chair Florin Iliescu, în parteneriat cu cluburile Rotary din Cluj Napoca.

O dezbatere la care au participat toate părțile care pot avea un rol în acest mecanism. District 2241 continuă să sprijine proiectele demarate de cluburi, unele dintre ele beneficiind și de colaborare internațională.

Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În Romania această zi se sărbătorește din 1993. Rotary International dedică luna martie acțiunilor care promovează apa curată și igiena.

Read Previous

Trafic blocat pe A3, langa Nadaselu din cauza unui accident. Un barbat a decedat.

Read Next

S-au initiat procedurile necesare pentru construirea unei noi maternitati la Cluj.