efainlacluj.ro

A dat BAC-ul la Cluj, obtinand o medie peste 9, acum a devenit cel mai bine cotat fotbalist din Romania. Are doar 21 de ani.

Radu Dragusin, fotbalistul care acum doi ani sustinea examenul de Bacalaureat la Liceul Sportiv din Cluj, obtinand media de 9,16, a ajuns cel mai bine cotat fotbalist din Romania, asta la doar 21 de ani impliniti in luna februarie.

Potrivit informațiilor publicate de transfermarkt.de, cota valorică a fotabilistului Radu Drăgușin a crescut semnificativ în ultimele trei luni. Performanțele spectaculoase ale fundașului în sezonul recent încheiat l-au ajutat pe Genoa să revină în Serie A, iar Drăgușin a fost inclus și în naționala României.

În urma acestor succese remarcabile, cota de piață a lui Drăgușin a crescut de la 5 milioane de euro la impresionanta sumă de 8 milioane de euro. Acesta reprezintă cel mai înalt nivel valoric atins de tânărul fotbalist în cariera sa până în prezent. Este important de menționat faptul că Serie B, competiția în care Drăgușin a strălucit, a fost transmisă exclusiv în cadrul AntenaPLAY.

Cu această cotă nouă, Radu Drăgușin a devenit cel mai bine cotat jucător român al momentului, fiind la egalitate în acest clasament cu Răzvan Marin. Pe podiumul valoric se află și Nicolae Stanciu, cu o cotă de piață de 6.5 milioane de euro.

În sezonul trecut, Drăgușin a demonstrat o evoluție impresionantă pe teren, marcând 4 goluri în cele 40 de meciuri jucate pentru echipa Genoa. Performanțele sale remarcabile nu au trecut neobservate, iar agentul său, Florin Manea, a avut încredere deplină în potențialul fotbalistului său.

Astfel, agentul a decis să facă un pariu îndrăzneț pe viitorul lui Drăgușin, având în vedere progresul său constant. Cu o cotă valorică în creștere și cu prestații remarcabile atât în Serie B, cât și în naționala României, tânărul fundaș își consolidează statutul de jucător promițător și cautat pe piața transferurilor.

Este de așteptat ca în viitorul apropiat interesul cluburilor de top să se intensifice în jurul lui Drăgușin, iar prețul său să continue să crească pe măsură ce acesta își dezvoltă cariera în fotbalul de elita. Cu o performanță constantă și o atitudine ambițioasă, Radu Drăgușin pare să fie pregătit să cucerească noi înălțimi în lumea fotbalului european.

„Eu sunt foarte mulţumit de cum a evoluat. Poate mi-aş fi dorit să răpmână la Juventus. Anul acesta a fost senzaţional. Şi de Stanciu am zis că va ajunge, tot al meu a fost. L-am luat la 17 ani. Am zis că Stanciu o să fie număr 10 la naţională. Am ochi la jucători şi nu prea mă înşel.

Sunt multe cluburi din Anglia care mă sună şi se interesează de el. Şi mulţi scouteri de la Liverpool m-au sunat şi mi-au spus de el că este interesant. De aici până a se face un transfer e cale lungă.

Sunt alte echipe care sunt mai interesate, iar discuţiile sunt mai avansate decât la Liverpool. Nu e nimic exclus pentru că şi la Liverpool se schimbă generaţia. Este cotat unul dintre cei mai promiţători fundaşi din lume la vârsta lui.

E normal să fie cotat aşa la cifrele pe care le are. Genoa are cea mai bună apărare din Serie B. Are cele mai puţine dribilinguri în faţa lui, cele mai multe dueluri aeriene câştigate şi un procentaj de 87 la sută de pase reuşite. Este un jucător care va fi la echipe mari.” a spus agentul jucatorului, Florin Manea.

Read Previous

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam in Romania, in vizita la Cluj.

Read Next

Dan Petrescu a elogiat noul club la instalarea pe banca tehnica: “Este cel mai mare club pe care l-am antrenat!”