efainlacluj.ro

Actorul clujean, Bob Rădulescu, face un apel către Primăria Cluj-Napoca deoarece persoanele cu dizabilități nu pot folosi platforma de urcare a liftului.

Bob Rădulescu, îndrăgitul actor clujean, a adus în atenția publicului o problemă îngrijorătoare cu privire la accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități în sediul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Într-o postare emoționantă pe Facebook, el a subliniat că platforma liftului destinată urcării și coborârii persoanelor cu dizabilități nu funcționează de 2 ani.

În mesajul său, Bob Rădulescu a descris întâmplarea în care a ajutat o mamă și pe fiul ei cu dizabilități să coboare scările din sediul primăriei, după ce a constatat că liftul nu funcționează de ani de zile. Îngrijorarea sa se îndreaptă nu doar către disfuncționalitatea liftului, ci și către lipsa de reacție sau intervenție din partea autorităților locale în ultimii doi ani.

“Dragă Primărie a Municipiul Cluj-Napoca, nu știu dacă știi, dar la sediul de pe Bulevardul Eroilor, platforma lift destinată urcării și coborârii persoanelor cu dizabilități aflate în scaune cu rotile nu funcționează de 2 ani!!! De 2 ani de zile!!!!!

Știi cum am aflat asta? Ajutand ieri o mămică aflată cu băiețelul cu dizabilități în cărucior și pe care cărucior l-am coborât pe scările de acolo, de la camera 15 până la parter.

Așa am aflat că de 2 ani liftul respectiv nu funcționează, că numărul de telefon al firmei din București care a montat liftul și unde am sunatbieri de 3 ori nu mai este valabil, că nu au adresă de mail unde sa-i contactez, dar i-am promis mamei lui Iustin, că așa-l cheamă pe băiețelul ei cel drag, că o să te întreb dacă știi ceva despre situația asta și poți s-o remediezi.

Și am plecat ieri de acolo gândindu-mă la orașul de 5 stele, la silicon valiul României, la orașul smart și copleșit de tech and digital la PR-ul de Rai pe pământul ardelenesc care e Cluju’ și la cei 2 ani de zile în care nimeni, nici un om din clădirea aia, un administrator, un portar, un inspector, un agent, un polițist local, un primar sau viceprimar, oricine dintre sutele de angajați din subordinea primăriei, chiar nimeni nu a văzut? Nu a știut? Nu a aflat? Nimeni nu s-a sesizat?

Chiar nu a făcut nimeni nimic în 2 ani să remedieze situația și să avem un lift functional, lift care ar trebui sa fie un gest de empatie, normalitate și respect pentru omul de lângă noi, pentru un cetățean din comunitate care are viața mai grea și e imobilizat într-un scaun cu rotile?
Dragă Primărie…atât de rușine mi-o fost ieri…

Read Previous

Mizerie de nedescris pe unele străzi din Florești. Primăria a demarat o acțiune de curățare alături de asistații sociali.

Read Next

Lumină și Cultură: Noile volume semnate de Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi lansate la Cluj-Napoca