efainlacluj.ro

Ambasadoarea si consulul Suediei in vizita la UBB

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, i-a avut azi ca oaspeți pe Excelența Sa doamna Therese Hyden, ambasadoarea Suediei în România, și pe Excelența Sa domnul Carl-Henric Widell, consulul Suediei la Cluj-Napoca.

Discuțiile au urmărit inițial teme academice, explorându-se relațiile dintre UBB și mediul academic suedez, precum și modul în care acestea pot fi dezvoltate. Au fost punctate relațiile strategice cu Universitatea din Goteborg/Gothenburg (în cadrul alianței universitare EUTOPIA) și cu Universitatea Uppsala (în GUILD – alianța selectivă a unora din cele mai puternice universități europene de cercetare avansată).

De asemenea, s-au identificat colaborări cu alte universități suedeze de prestigiu, în zona educației, cercetării-dezvoltării-inovării și a programelor ERASMUS, cu un accent special și pe contribuția Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave din UBB (incluzând Biblioteca de Studii Nordice).

În final, s-a abordat și tema implicării sociale a universității, în contextul dreptului european și al războiului din zonă.

Read Previous

Dezbatere despre relatia dintre sport si nutritie la Cluj cu ocazia Campionatului European de fotbal.

Read Next

CJ Cluj coseste vegetatia de langa drumuri dar nu in totalitate. Judetul ar arata altfel cu un “efort” putin mai mare.