efainlacluj.ro

Arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță, laudă proiectul capelei din loc. Someșul Cald. Galerie FOTO

Arhitectura rurală de calitate reprezintă arhitectura care respectă și pune în valoare calitățile contextului rural! Nu epatează, ci se integrează prin formă, cromatică și materiale în peisajul specific satului și zonei.

“La o capelă mortuară consider că trebuie să primeze calitatea spațiul generat – un spațiu care să te îndemne la meditație și să ofere intimitatea și solemnitarea necesare pentru a-ți lua rămas bun de la cea/cel drag. Clădirea trebuie subordonată bisericii și să nu o concureze, biserica reprezentând elementul principal al compoziției arhitecturale prin turnul său, turn menit să poarte sunetul clopotelor în tot satul.

Proiectul capelei mortuare din localitatea Someșul Cald, comuna Gilău a reușit să asigure o integrare armonioasă in peisajul minunat al zonei și să îmbine un spațiu dedicat meditației cu o arhitectură frumos integrată în context. Felicitări arhitectului, preotului paroh, Primăriei Comunei Gilău și constructorului! Așa DA!

Foto: Claudiu Salanta

arh. George Blaga
preot paroh Cosmin-Adrian Bucșă
constructor Gheorghe Semerean

Read Previous

Marius Balo a început pentru a treia oară în șapte luni de zile, greva foamei pentru Alina, românca întemnițată în China comunistă din anul 2017.

Read Next

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca, cu peste 60 de lucrări de licență. Mousse vegan de ciocolată, unt cu cimbru și chili sau savuroase beri artizanele.