efainlacluj.ro

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca, cu peste 60 de lucrări de licență. Mousse vegan de ciocolată, unt cu cimbru și chili sau savuroase beri artizanele.

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca, cu peste 60 de lucrări de licență ale studenților, între care mousse vegan de ciocolată, unt cu cimbru și chili sau savuroase beri artizanele

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, un eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile studenților de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (FSTA).

Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate va fi scena unui veritabil experiment gustativ, plin de inovație și creativitate, iar în cadrul acestuia peste 60 de produse, rezultat al muncii și creativității studenților, vor fi prezentate publicului și specialiștilor din industria de profil.

Aceste creații inovatoare, precum Rainbow Bread, Lucuma tartelettes, Matcha cookies, Prune murate, Lemon bliss bar, Dragon jelly, Purple crackers, Brahmi – Mousse de ciocolată vegan, Bagels cu adaos de urzici, Băutură din zer cu fructul pasiunii, Unt cu cimbru și chili, AvoGo – marmeladă din avocado și mango cu adaos de tescovină de mere, Hidromel cu cătină, Rose Red – Bere roșie îmbogățita cu biocompusi din măceșe, Golden Brew – specialitate de bere cu ovăz și miere, sunt rezultatul aplicării unor tehnologii avansate în procesarea alimentelor și au scopul de a investiga noi metode și ingrediente pentru producerea alimentelor de calitate.

Produsele înscrise la Festivalul Alimentului vor fi supuse unei jurizări riguroase de către reprezentanții a zece companii de prestigiu din industria alimentară, interesate de potențialul inovator al acestor creații.

”Evenimentul este organizat sub patronajul tradițional al universității, prin facultatea noastră, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România și partenerii din industria alimentară – Carmangeria Moldovan, Oscartielle și Marlex, cărora le mulțumim pentru sprijinul necondiționat în desfăşurarea festivalului. Vizitatorii sunt încurajați să se bucure de experiența gustativă oferită de aceste produse, care nu numai că sunt delicioase, dar sunt și rezultatul utilizării unor tehnologii inovatoare, prin care promovăm astfel un stil de viață sănătos și sustenabil”, a declarat Prof. dr. Elena Mudura, decan al FSTA.

Jurizarea va avea loc între orele 9.00 – 10.00, iar apoi vizitatorii sunt invitați să descopere și să deguste produsele prezentate de absolvenții facultății. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 11.00. 

Read Previous

Arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță, laudă proiectul capelei din loc. Someșul Cald. Galerie FOTO

Read Next

VIDEO. Festivalul ce nu și-a dorit niciodată să fie perfect, ajunge la 10 ani de existență pe care îi evocă într-un film scurt