efainlacluj.ro

Boc provoaca arhitectii sa organizeze traficul din Cluj pe modelul celui din Barcelona

În cadrul conferineți de desemnare a câștigătorului concursului de soluții pentru modernizarea Liceului Bălcescu și a străzilor adiacente, primarul municipiului Cluj-Napoca a inaintat o provocare arhitectilor din Cluj.

”Vă lansez o provocare urbană, sunt sigur că cunoașteți conceptul de <<superblock>> de la Barcelona, care prinde tot mai mult în România și vă provoc să le propuneți și la Cluj-Napoca. Greutățile, dialogul cu cetățenii și tot ce implică reducerea traficului și crearea de spații pietonale și de agrement, ni le asumăn noi, municipalitatea. Aveți curajul, pentru că veți găsi la Primărie uși deschise, acestă dimensiune verde și walkable city are, repet, susținere, pentru că este strategia noastră pe termen mediu și lung”, a declarat edilul Emil Boc

La Barcelona s-au stabilit cvartale de circa 400×400 de metri, în interiorul cărora nu poate să circule transportul public și nici alte mașini în afară de cele ale rezidenților. Totodată, circulația mașinilor în interiorul acestor superblock-uri se face pe o singură direcție.

Read Previous

Olandez impresionat de Cluj si Delta Dunarii desi agentia nu i-a recomandat vizita in Romania

Read Next

Doua muzee din Cluj-Napoca au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin

One Comment

  • Cum ne putem inscire la acest concurs?

Leave a Reply