efainlacluj.ro

Ce spune Emil Boc de cresterea combustibilului. “Bai, fratele meu, 9,5 lei?”. Conduce o masina din 2007

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE despre creșterea imensă a tarifelor la carburanți, resimțită de toți românii în ultimele luni.

„Este inadmisibil. Eu ultima dată când mi-am făcut plinul am rămas șocat. E adevărat, că mașina mea fiind mai veche, din 2007, un Peugeot, așa cum este, întotdeauna am băgat motorină bună. Să ajut și eu, dacă tot e veche, să aibă motor bun. Când am băgat motorină cu 9,53 lei acum o săptămână, am zis: «Băi, fratele meu», de la 7 lei mi se părea mult. La 9,53? Este un lucru incredibil”, a spus Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

„Aici, după părerea mea, în mod imperativ și urgent autoritățile statului trebuie să intervină pe fir, să vadă dacă nu e cazul de speculă pentru că nu e normal să aibă loc o creștere atât de accelerată. Eu înțeleg, avem război în Ucraina, înțeleg că sunt probleme legate, nu sunt absurd, știu ce înseamnă dimensiunea asta geopolitică globală, dar creșterea asta accelerată mie imi spune că pot fi în spate și acțiuni de speculă în care unii profitând de contextul acesta general de război să mai spună: «bun, 20-30% se justifică din cauza războiului sau a greutăților, mai punem și noi încă 20% că dacă tot e scump, să fie scump».

Un stat nu-i o casă fără câini. Un stat trebuie păzit de către autorități, să verifice ca acest impact asupra cetățenilor este în conformitate cu prevederile legale. Am văzut că și premierul a cerut imperativ acest lucru, să se facă aceste verificări de către autoritățile statului și trebuie urgent ținută situația sub control. Sunt categoric pentru și sunt de acord cu forma asta de protest pe care cetățenii o fac la pompă de a cumpăra benzină sau motorină de 1 leu pentru a atrage semnal că se întâmplă ceva în societate și avem obligația să verificăm asta. Până la urmă creșterea asta nu mai este acolo de 10 bani, 50 de bani. Creșterea asta mereu o văd la pompă, dar acum ce se întâmplă este departe de orice lucru normal”, a adăugat Emil Boc.

Read Previous

Metoda prin care clujeanca Andra Maruta a dat jos mai multe kg. A slabit spectaculos

Read Next

VIDEO. 3000 de tuburi au rasunat in toata splendoarea lor in Biserica Sf Mihail din Cluj.