efainlacluj.ro

Cea mai mare universitate de vara pentru elevi se desfasoara la Cluj. Cati elevi participa

Prima și cea mai mare universitate de vară pentru elevi a ajuns la cea de-a XV-a ediție

Junior Summer University, prima universitate de vară din România, marca Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), a dat startul la două săptămâni de reflecție asupra studenției, pentru 300 de elevi de clasa a XI-a. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, în perioada 20 iulie- 3 august, JSU promite să aducă participanților o experiență de neuitat, care le va oferi răspunsuri la multe dintre întrebările care își fac simțită prezența în perioada liceului.

Plecând de la identificarea unei nevoi reale în rândul liceenilor, aceea de a primi suport în alegerea unei facultăți și, mai ales, încurajarea spre urmarea studiilor superioare, Junior Summer University reprezintă locul în care, an de an, studenții regăsiți în postura de voluntari, sunt aproape de participanți, oferindu-le sfaturile de care și ei au avut nevoie la un moment dat. Astfel, participanții au oportunitatea de a descoperi studenția atât prin intermediul celor care o trăiesc deja, cât și prin intermediul profesorilor pe care îi cunosc la cursurile facultății alese. 

Descoperirea mediului universitar clujean, participarea la cursurile facultății dorite, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, participarea la activități formale și nonformale, experimentarea vieții de cămin în Campusul Hașdeu și legarea de prietenii de durată sunt înglobate perfect în tema acestei ediții a JSU, anume ”Your time to reflect”. Așadar, se anunță a fi o ediție în care participanții sunt încurajați să reflecteze asupra pasiunilor lor, dar și asupra traiectoriei pe care vor să o urmeze în carieră, într-un mediu care îi va încuraja permanent să fie deschiși spre oportunități noi.

Pe lângă partea academică, Junior Summer University pune la dispoziția participanților și experiențe extracurriculare, prin care aceștia descoperă importanța muncii în echipă, a conexiunilor create prin distracție, a comunicării eficiente, dar și a apartenenței la o comunitate care îi poate sprijini în creșterea lor profesională și personală. Toate acestea contribuie la crearea amintirilor care vor rămâne pentru mult timp în bagajul participanților cu momente de neuitat din perioada liceului.

Ediția XV a Junior Summer University este una care s-a bucurat de entuziasmul participanților chiar de la primele ore de la ajungerea acestora în Campusul Hașdeu, iar atmosfera va rămâne în același ton până la încheierea proiectului. Astfel, prin activitățile formale și non-formale, cei 300 de participanți vor face cunoștință cu mediul universitar clujean, vor simula viața de student pentru două săptămâni, pentru ca, la finalul proiectului, aceștia să privească cu mai multă siguranță viitorul lor profesional. Proiectul conturat de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (ONG-ul constituit la nivel de universitate care întrunește studenți de la toate facultățile din UBB și care se ocupă cu reprezentarea studențească) se va bucura pe tot parcursul său de suportul Universității Babeș-Bolyai, prin conducerea acesteia, a personalului administrativ și a cadrelor didactice implicate.

Read Previous

O aplicatie realizata de clujeni a castigat marele premiu al unei competitiei de inovatie.

Read Next

Mai multe strazi din Cluj-Napoca vor fi INCHISE in urmatoarele saptamani. Lista completa