efainlacluj.ro

O aplicatie realizata de clujeni a castigat marele premiu al unei competitiei de inovatie.


Startup-ul clujean Manuscrito a reușit să obțină marele premiu al competiției Innovation Labs, de la București, dintre cele 69 de echipe înscrise din România.

Manuscrito este o aplicație realizată de o echipă de la Cluj care ajută copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale: scrisul, cititul, operațiunile de matematică simplă. Aplicația oferă o soluție interactivă și multidisciplinară bazată pe algoritmi de inteligență artificială pentru a înțelege nevoile de învățare ale copiilor, inclusiv nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități.

Manuscrito este disponibilă pe tablete, combinând dorința copiilor de a petrece timp în lumea digitală cu nevoia de a învăța. Prin Manuscrito, copiii primesc feedback în timp real pentru munca lor, iar părinții și profesorii au acces la statistici detaliate pentru urmărirea progresului.

Despre Innovation Labs 2022

În martie 2022, peste 370 de tineri s-au înscris la cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național și au propus 156 de idei pentru produse și servicii digitale.

După cinci luni de mentorat săptămânal, la finala Demo Day s-au calificat 15 echipe. Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, la începutul lunii iulie, din întreaga generație de 69 de startup-uri care au făcut parte din ediția 2022 a programului Innovation Labs.

Finaliștii și-au susținut produsele prin prezentări de două minute pe scenă, în fața publicului, și au răspuns întrebărilor juriului Demo Day.

Toate echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Read Previous

Analiza locurilor de munca. In ce domenii exceleaza Clujul

Read Next

Cea mai mare universitate de vara pentru elevi se desfasoara la Cluj. Cati elevi participa