efainlacluj.ro

Certificatele de nastere, casatorie si deces vor fi eliberate online la Cluj! 185 milioane este costul proiectului.

🔜𝗨𝗻 𝗻𝗼𝘂 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗮𝗹 𝗖𝗝 𝗖𝗹𝘂𝗷, 𝗰𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗶𝘃𝗶𝗹𝗮, 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁

➡️ Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, va implementa proiectul european 📲 „Sɪsᴛᴇᴍᴜʟ Iɴꜰᴏʀᴍᴀᴛɪᴄ Iɴᴛᴇɢʀᴀᴛ ᴅᴇ Eᴍɪᴛᴇʀᴇ ᴀ Aᴄᴛᴇʟᴏʀ ᴅᴇ Sᴛᴀʀᴇ Cɪᴠɪʟᴀ̆” (S.I.I.E.A.S.C.). Prin intermediul acestuia se urmărește informatizarea, la nivelul întregului județ, a componentei de stare civilă, respectiv digitalizarea integrală a sistemului de depunere a cererilor pentru înregistrarea și eliberarea documentelor de stare civilă.


✅Primii pași în vederea implementării acestui proiect au fost deja realizați, prin dotarea DJEP Cluj cu echipamentele informatice 💻 și perifericele specifice necesare. Ulterior, proiectul va fi extins, la nivelul întregului județ, prin dotarea tuturor celor 81 de oficii de stare civilă cu astfel de echipamente hardware și software.
✅ După instalarea și testarea platformei informatice, DJEP Cluj va începe procesul de instruire a tuturor ofițerilor de stare civilă din județ, în vederea utilizării corecte a sistemului. Apoi, în contextul emiterii online a actelor de stare civilă, angajații instituției județene vor proceda la exercitarea controlului metodologic și la verificarea legalității documentelor digitale solicitate.
ℹ️ Proiectul privind informatizarea actelor de stare civilă este gestionat de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor București și inclus în Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România. Valoarea totală a proiectului este de cca. 💰185 de milioane de lei, banii fiind asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Read Previous

Dezastru ecologic pe LACUL GILAU din Cluj! Raurile si lacurile NU SUNT TOMBEROANE! Galerie FOTO

Read Next

Strada Gheorghe Sincai va fi inchisa cateva ore sambata dimineata. Care este motivul