efainlacluj.ro

Comisarul European pentru transporturi, Adina Vălean, în vizită la Cluj. Ce a discutat cu primarul Emil Boc.

Întâlnire de Importanță Europeană cu Comisarul Adina Vălean pentru Transporturi

Primăria Cluj-Napoca a fost gazda unei întrevederi de marcă cu comisarul european pentru transporturi, doamna Adina Vălean. În centrul discuțiilor s-au aflat proiectele majore de infrastructură ale orașului și importanța fondurilor europene în realizarea acestora.

Una dintre temele principale abordate a fost progresul proiectelor de infrastructură vitală pentru Cluj-Napoca, cum ar fi centura metropolitană, metroul, trenul metropolitan și interconectivitatea din zona metropolitană. Aceste proiecte sunt văzute ca fiind esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului și pentru consolidarea statutului Clujului ca nod de transporturi în Europa.

Primarul Emil Boc a prezentat realizările orașului Cluj-Napoca cu fonduri europene, evidențiind modernizarea flotei de transport în comun, extinderea și modernizarea școlilor, revitalizarea spațiilor verzi și alte proiecte. A fost subliniată, de asemenea, direcția strategică de dezvoltare a orașului, cu accent pe implementarea proiectelor în cadrul PNRR și adaptarea la noile tehnologii.

Comisarul Adina Vălean a recunoscut importanța Clujului ca nod de transporturi în UE și a subliniat rolul crucial al fondurilor europene în realizarea obiectivelor de infrastructură. A evidențiat, de asemenea, legătura strânsă dintre politica de coeziune europeană și viitorul comunităților locale.

La întâlnire au participat și reprezentanți importanți din cadrul Primăriei Cluj-Napoca și ai Guvernului României, precum și membri ai cabinetului comisarului european pentru transporturi.

Read Previous

Expoziția “Ființe fantastice în tradiția populară românească” la UBB.

Read Next

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Cluj. Programul complet aici.