efainlacluj.ro

Directorul Aeroportului Cluj, găsit vinovat pentru luare de mită, scapă de închisoare pentru că a intervenit prescripția

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Cieo, a scăpat de închisoare pentru luare de mită, după ce Tribunalul Cluj a anunțat că a intervenit prescripția, relatează Actual de Cluj. Aceeași situație îl vizează  și pe afaceristului Ioan Bene, cel care i-a dat ca mită lui Ciceo un bloc de 3 etaje, pe strada Trifoiului, la numărul 53.

Pe scurt, prescripția răspunderii penale este prevederea legală conform căreia, după o anumită perioadă (stabilită prin lege) de la comiterea faptelor de natură penală, se înlătură răspunderea penală, iar în cazul instrumentat de DNA Cluj împotriva lui David Ciceo și Ioan Bene, prescripția ar fi intervenit de mai multe luni.

În 2014, firma Construcții Napoca, condusă de afaceristul Ioan Bene primea cu dedicație (printr-o licitație trucată de Aeroportul Cluj), contractul pentru realizarea unor lucrări de investiție semnificative în incinta Aeroportului, la noua pistă de aterizare-decolare. Intervenția DNA Cluj asupra modului în care firma lui Bene a obținut contractele în Aeroport a dus la condamnarea și arestarea fostului președinte liberal al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, singurul care a plătit pentru furturile din regia aeroportuară clujeană, relatează ziarul clujean.

Cazul de dare și luare de mită care-i viza pe inculpații David Ciceo și Ioan Bene s-a disjuns din marele dosar de corupție care a dus la condamnarea lui Horea Uioreanu.

De aproximativ doi ani au avut nevoie procurorii să-i trimită în judecată pe David Ciceo și Ioan Bene (prin acest dosar disjuns, nr.1250/117/2017), iar de atunci judecătorii au semnalat și constatat mai multe neregularităţi care au tot fost tergiversate de procurori, până la momentul prescripției, după cum reiese din soluția pronunțată marți seara de Tribunalul Cluj.

sursa: g4media

Read Previous

S-au implinit 33 de ani de la primele alegeri libere dupa comunism. Iti mai aduci aminte?!

Read Next

VIDEO. Furtuna din Cluj-Napoca a inundat si blocat mai multe strazi din oras.