efainlacluj.ro

Exemplu de solidaritate civică la Cluj-Napoca în ziua programului “Vinerea Verde”

În contextul în care transportul public a devenit accesibil pentru toți călatorii din Cluj-Napoca în ziua de vineri, un aspect inedit al comportamentului oamenilor a ieșit la iveală.

Clujeanca Bianca Tămaș a remarcat cu empatie că de fiecare dată când un călător se apropie de un aparat de validat bilete sau abonamente, alți pasageri îl alertează cu entuziasm că “Azi e VINERI!”, adică ziua în care călătoria este gratuită prin programul “Vinerea Verde”.

Această acțiune, deși aparent minoră, poate fi privită ca un exemplu de solidaritate civică, o reamintire blândă pentru a nu uita oportunitatea oferită de “Vinerea Verde”

“Autobuz. 24B.

E vinerea verde și dintr-un simț oarecum… civic (?!), de câte ori călătorii care văd pe cineva apropiindu-se de unul dintre aparatele de validat bilete/abonamente, strigă: Azi e VINERI!

Adică Vinerea Verde, ziua în care călătorim gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Ceea ce mi se pare nice. Da, uneori mai uităm, și ne pică bine când cineva ne reamintește, nu doar despre Vinerea Verde, ci despre orice.

Azi, o bătrânică, după ce a atras atenția unei doamne că e vineri, mi-a povestit:

“Dimineață și eu uitasem că e vineri și e gratuit. Și am văzut un grup de tineri care au urcat și nu au cumpărat bilet, nu și-au validat cardul, nimic. Iar eu ce am făcut? I-am judecat. Da, asta am făcut. Nu am zis nimic, au fost doar gândurile mele, dar să știi că mă simt prost!”.

Bătrânica purta o pălărie cochetă și era îmbrăcată într-o rochie de vară, înflorată. Ridurile din jurul ochilor erau ani trecuți peste ea, care se simțea prost pentru un gând!” a scris Bianca Tămas pe Facebook

Read Previous

Care sunt noile specializări de anul acesta la UBB Cluj!

Read Next

Cum arată parcul de 5 hectare care va fi inaugurat la Cluj-Napoca la sfârșitul anului. Galerie FOTO