efainlacluj.ro

Exemplu pentru Cluj! Masina unui sofer din Bihor, surprins in timp ce arunca deseuri pe margininea drumului a fost confiscata.

Camerele de supraveghere video montate pe marginea drumurilor județene din Bihor continuă să facă „victime”.

Consiliul Județean Bihor a anunțat, luni, că în cursul lunii trecute au fost surprinse cu ajutorul camerelor de supraveghere patru persoane care au aruncat deșeuri pe marginea drumurilor județene, acestea fiind identificate de Poliția Bihor și sancționate de comisarii Gărzii de Mediu cu amenzi în valoare totală de 70.000 lei. 

„Uneia dintre persoanele amendate i-a fost indisponibilizat autovehiculul”, se arată în comunicatul CJ Bihor, care a pus la dispoziție și imagini video care au stat la baza luării măsurilor de sancționare a șoferilor.

Într-unul dintre filmulețe se vede cum șoferul unui Volkswagen Golf și o pasageră au oprit pe marginea unei șosele, fiind surprinși de camerele de supraveghere. În urma anunțării unui echipaj de Poliție aflat în zonă, practic acesta a realizat un flagrant. „Mașina a fost confiscată deoarece fapta a fost surprinsă în flagrant”, a declarat BIHOREANULUI Bianca Firezar, consilier în cabinetul președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan

Administrația județeană amintește că astfel de acțiuni „au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren”, în acest mod dorindu-se „descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de CJ Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean și a Gărzii de Mediu. Ele permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor, cu nouă camere de supraveghere video montate în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri.

Sursa: Bihoreanul

Read Previous

Universitatea Babes Bolyai a gazduit si coordonat activitati ale celei mai prestigioase universitati de mass-media din Franta

Read Next

Clujenii o sarbatoresc astazi pe Bunica Lenuta din Chinteni, vedeta autohtona care ne aduce zambete. Transmite-i si tu mesajul tau!