efainlacluj.ro

FOTO. Clujenii pot vizita ”Traseul Veveritei”, o poteca tematica de 4 km amenajata in Faget

Un traseu de 4 kilometri a fost inaugurat în Pădurea Făget din Cluj, printr-o arie naturală protejată, fiind montate panouri informative și marcaje pentru îndrumarea vizitatorilor

Zilele însorite de toamnă sunt prilejul perfect pentru o plimbare în natură, alături de familie sau prieteni. Astfel, Asociația „Natura Transilvaniei” (ANAT) anunță că o nouă potecă tematică a fost amenajată în Făgetul Clujului, sub numele de „Traseul Veveriței”, fiind realizate marcajele, iar panourile informative au fost deja montate.

Traseul este de tip potecă tematică, o plimbare de 4 kilometri pe drumuri sau poteci marcate deja turistic printr-o arie naturală protejată, cu scopul de a informa vizitatorii despre valorile și statutul de protecție al zonei.

„Punctele de interes, informația de pe panouri au fost alese de specialiști biologi și ecologi cu experiență în astfel de proiecte, pe baza cunoștințelor existente despre zonă. Traseul a fost realizat cu acordul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și reprezintă o continuare a activității pe care am început-o în zonă din 2013, între 2014-2018 fiind custozi ai ariilor protejate Făgetul Clujului – Valea Morii”, au arătat reprezentanții asociației.

HARTA TRASEUL VEVERITEI

Traseul începe la intersecția Drumului Sfântul Ioan cu Valea Gârbăului, după pod existând o săgeată care indică direcția. Primul panou este montat chiar la baza pădurii.

„Momentan mai sunt locuri unde traseul este neclar, mai avem de montat câteva săgeți. De pe panouri se poate, în schimb, descărca cu cod QR, un track al traseului care vă va ghida. Este circuit, vă aduce înapoi de unde ați pornit”, mai arată aceștia.

Panourile includ informații despre fauna și flora Făgetului și sunt însoțite de căsuțe pentru lilieci, veverițe și păsări.

Asociația „Natura Transilvaniei” (ANAT) a luat ființă la data de 15 februarie 2012, la Cluj-Napoca și are ca scop protecția, conservarea durabilă și promovarea patrimoniului natural al Transilvaniei.

Read Previous

STUDIU. Preturile din Lidl Cluj mai mici decat cele din Lidl Budapesta.

Read Next

Acces pe baza de abonament in OSER. Vezi noile reguli de acces in piata de vechituri

One Comment

  • Cred ca ajuta mai mult daca erau cateva indicatii si o harta unde era precizat cu exactitate de unde incepe traseul

Leave a Reply