efainlacluj.ro

Gustul ca patrimoniu, domonstratii de gastronomie locala la Cluj! FOTO

Caravana „Gustul ca patrimoniu” este organizată de Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare (CRIES), în cadrul programului LA PAS / Slowing Down. Acesta are loc în contextul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, fiind invitați bucătari și persoane pasionate de gătit.

O rețetă de borș de sfeclă cu păstrăv afumat și turte cu burduf a fost transpusă în stațiile pilot de la FSTA, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj. Studenții s-au implicat în realizarea borșului cu ingrediente locale și au împărtășit alte rețete, participând la degustări.

Se folosesc ingrediente locale și rețete proprii

Printre gastronomii participanți în reinterpretarea rețetei de borș s-au numărat Ionuț Crișan, Liliana Salanță, Ana Georgi, Lucian Cuibus. Seria de evenimente se desfășoară în perioada 1-11 noiembrie, în Timișoara, Făgăraș, Târgu Mureș, Cluj, Turda, Odorheiu Secuiesc, Iași. ”Gustul ca patrimoniu” este organizat de CRIES. Șapte bucătari și echipele lor, din diferite zone ale țării folosesc în prepararea borșului ingrediente locale și având posibilitatea să propună propriile rețete.

CRIES este una dintre primele organizații implicate în promovarea în România a conceptului de economie socială și solidară. Viziunea sa este reprezentată de o societate echitabilă social, bazată pe o economie responsabilă și un model democratic de guvernare, care încurajează participarea cetățenilor în comunitate, inclusiv a persoanelor din grupuri vulnerabile.

Read Previous

A jucat atat pentru U Cluj cat si pentru CFR. Se retrage la 40 de ani cu o cariera remarcabila in spate

Read Next

BNR Cluj vinde o moneda aniversara de argint la un pret de vanzare de 480 lei!