Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Caravana „Gustul ca patrimoniu” este organizată de Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare (CRIES), în cadrul programului LA PAS / Slowing Down. Acesta are loc în contextul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, fiind invitați bucătari și persoane pasionate de gătit.
O rețetă de borș de sfeclă cu păstrăv afumat și turte cu burduf a fost transpusă în stațiile pilot de la FSTA, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj. Studenții s-au implicat în realizarea borșului cu ingrediente locale și au împărtășit alte rețete, participând la degustări.
Se folosesc ingrediente locale și rețete proprii
Printre gastronomii participanți în reinterpretarea rețetei de borș s-au numărat Ionuț Crișan, Liliana Salanță, Ana Georgi, Lucian Cuibus. Seria de evenimente se desfășoară în perioada 1-11 noiembrie, în Timișoara, Făgăraș, Târgu Mureș, Cluj, Turda, Odorheiu Secuiesc, Iași. ”Gustul ca patrimoniu” este organizat de CRIES. Șapte bucătari și echipele lor, din diferite zone ale țării folosesc în prepararea borșului ingrediente locale și având posibilitatea să propună propriile rețete.
CRIES este una dintre primele organizații implicate în promovarea în România a conceptului de economie socială și solidară. Viziunea sa este reprezentată de o societate echitabilă social, bazată pe o economie responsabilă și un model democratic de guvernare, care încurajează participarea cetățenilor în comunitate, inclusiv a persoanelor din grupuri vulnerabile.