efainlacluj.ro

Mesajul plin de ratiune si iubire al lui PAPA FRANCISC din scaunul cu rotile

Se pare ca nu se mai poate tine pe picioare, dar suferința i-a conturat caracterul, acest discurs al Papei Francisc de acum cateva zile este pur si simplu UIMITOR!

„Schimbarea unui papă nu este o catastrofă, nu este tabu”, le-a spus el jurnaliștilor, stând într-un scaun cu rotile în avionul cu care a călătorit din Canada.

“Poți avea defecte, să fii anxios și chiar să fii supărat, dar nu uita că viața ta este cea mai mare întreprindere din lume. Doar tu o poți opri să eșueze. Ești apreciată, admirată și iubită de atât de mulți. Amintește-ți că a fi fericit nu înseamnă să ai un cer fără furtună, un drum fără accidente, un job fără efort, o relație fără dezamăgiri.

“A fi fericit înseamnă a găsi putere în iertare, speranță în lupte, siguranță în frică, iubire în discordie. Nu e doar pentru a te bucura de zâmbet, ci și pentru a reflecta asupra tristeții. Nu este vorba doar despre a sărbători succesul, ci despre a învăța din eșecuri. Nu este vorba doar despre a te simți fericit cu aplauze, ci despre a fi fericit în anonimat. A fi fericit nu este o fatalitate a sorții, ci o realizare pentru cei care pot călători în ei înșiși.

“A fi fericit înseamnă să încetezi să te mai simți ca o victimă și să devii autorul propriei tale soarte. ” Se plimbă prin deșerturi, dar să poți găsi o oază în adâncul sufletului. Îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare dimineață pentru miracolul vieții. Să fii fericit înseamnă să nu-ți fie frică de sentimentele tale și să poți vorbi despre tine. Ai curajul să auzi un „nu” și să găsești încredere în critică, chiar și atunci când este nejustificata. E să-ți săruți copiii, să-ți alinți părinții, să ai momente poetice cu prietenii, chiar și atunci când ne rănesc.

„A fi fericit înseamnă a lăsa creatura care trăiește în fiecare dintre noi să trăiască, liberă, veselă și simplă. Ai maturitatea de a putea spune: “Am făcut greșeli”. Am curajul să spun că îmi pare rău. Are simțul să spună „am nevoie de tine”. Este să ai capacitatea de a spune „Te iubesc”. Fie ca viața ta să devină o grădină de oportunități pentru fericire… ca primăvara să fie iubitore de bucurie și iarna iubitore de înțelepciune.

“Și când greșești, ia-o de la capăt. Pentru că doar atunci vei fi îndrăgostit de viață. Vei descoperi că a fi fericit nu înseamnă a avea o viață perfectă. Dar folosește lacrimile pentru a iriga toleranța. Folosește-ți înfrângerile pentru a-ți antrena răbdarea.

“Folosește-ți greșelile cu seninătatea sculptorului. Folosește durerea pentru a te conecta la plăcere. Folosește obstacolele pentru a deschide ferestrele inteligenței. Nu renunța niciodată… Mai presus de toate nu renunța niciodată la oamenii care te iubesc. Nu renunța niciodată la a fi fericit, pentru că viața este un spectacol incredibil. “.Traducere din italiana preluata!
(PAPA FRANCISC)

Read Previous

Cum a fost surprinsa de la inaltime ce mai faina CASCADA din Cluj. VIDEO DRONA & FOTO

Read Next

Viitoarea Centura Metropolitana a primit toate cele 56 de avize. Pe unde va trece