efainlacluj.ro

Viitoarea Centura Metropolitana a primit toate cele 56 de avize. Pe unde va trece

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anuntat ca proiectul viitoarei Centuri Metropolitane a obtinut toate cele 56 de avize si in acest moment urmeaza ca localitatile din apropierea orasului sa aprobe documentatia in consilii.

“Prin efortul tuturor celor implicați, avem toate cele 56 de avize necesare CMC. Săptămâna viitoare, localitățile Cluj-Napoca, Gilău, Florești, Apahida și Baciu vor aproba în consiliile locale trimiterea către București a întregii documentații pe care noi am redactat-o.

Apoi va fi avizată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de către Comitetul interministerial, ca să avem hotărârea de guvern privind indicatorii tehnico-economici. Urmează lansarea licitației decisă de guvern sau de administrația locală, ca în cazul metroului, care este la latitudinea executivului.

Noi ne-am asigurat că va avea finanțarea pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un alt ministru a scos-o cu ranga de acolo, am găsit înțelegere la ministrul Sorin Grindeanu să fie poziționată pe locul trei pe lista investițiilor pe fonduri europene, în condițiile în care va costa peste 1 miliard de euro, iar metroul de Cluj, 2 miliarde”, a menționat Boc.

Viitoarea centură de ocolire prin partea de sud a municipiului Cluj-Napoca (TransRegio Feleac 35) a fost scoasă din PNRR. Centura metropolitană a Clujului pleacă de la Gilău, trece prin Florești, intră în Cluj-Napoca în zona Cora, continuă prin Făget, Calea Turzii, iese la Selgros și se ajunge la Centura Vâlcele – Apahida. Ultima evaluare de cost pentru TR 35 este de peste 1 miliard de euro.

Read Previous

Mesajul plin de ratiune si iubire al lui PAPA FRANCISC din scaunul cu rotile

Read Next

După Bazele Sportive Gheorgheni si La Terenuri, la Cluj se vor construi inca 3 Baze Sportive. Care sunt cartierele care vor beneficia de ele