efainlacluj.ro

Peste 160 de solicitări legate de inundații au fost recepționate în seara trecută de către ISU Cluj.

Începând cu ora 20.00 dispeceratul ISU Cluj a răspuns la peste 160 de solicitări transmise prin numărul unic de urgente 112 privind efectele fenomenelor meteo, majoritatea fiind situații în care apa s-a acumulat în cantități reduse, iar după oprirea precipitațiilor s-a retras de la sine.

Totodată, pentru alertarea populației a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind fenomenele meteorolgice cod portocaliu către unitățile administrativ teritoriale Cluj-Napoca, Baciu, Chinteni, Floresti, Apahida și Jucu.

Echipajele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei acumulate în 18 subsoluri și 25 imobile, precum și la o alunecare de teren în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Sânicoara și Baciu. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea 10 arbori doborâți de vânt, care au avariat 21 autoturisme.

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo cod portocaliu au acționat 12 autospeciale, cu 8 motopompe și 34 de subofițeri din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma efectelor fenomenelor meteo.

De asemenea, în sprijinul echipajelor noastre au acționat forțe și mijloace ale Poliției Locale, Serviciul Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, companiei de apă, furnizorului de energie electrică și asociația Cert Transilvania.

Read Previous

Întâlnire cu tradiția. A început Târgul de la Negreni, Cluj. Ce găsești la târg. Galerie FOTO.

Read Next

Lista celor 50 de cărți recomandate de către rectorul UBB, Daniel David.