efainlacluj.ro

Povestea din spatele desenelor Tom & Jerry. Creatorul a fost inspirat de o rasa de pisici deosebită.

Unele personaje devin legendare nu doar datorită talentului creatorilor lor, ci și datorită poveștilor adevărate care stau în spatele lor. Un astfel de exemplu este Tom, personajul îndrăgit din seria de desene animate “Tom și Jerry”, ale cărui origini sunt legate de o rasă specială de pisici – “Albastrul Rusesc”.

Albastrul Rusesc este o rasă elegantă și distinsă de pisici, cunoscută pentru culoarea sa distinctivă de ardezie sau albastru-argintiu. Această rasă, una dintre cele mai scumpe din lume, și-a făcut apariția înregistrată în 1875 și a captivat inimile iubitorilor de animale de atunci și până în prezent.

Povestea din spatele alegerii acestei rase pentru a întruchipa personajul lui Tom este una plină de coincidențe și afecțiune. Joseph Barbera, unul dintre creatorii celebrului duo de desene animate, avea o pisică din rasa Albastră Rusescă în propria sa casă. Numele acestei pisici era Tom, iar legătura dintre această pisică și personajul de desene animate este una care a devenit ulterior parte din istoria animației.

Tragica moarte a lui Tom în timp ce urmărea un șoarece într-o sală de procesare a fotografiilor a fost momentul care a condus la comemorarea sa printr-un personaj animat care să dăinuie pentru totdeauna în inimile și amintirile fanilor. Astfel, pentru a onora memoria prietenului său pufos, Joseph Barbera a creat unul dintre cele mai iconice personaje de desene animate din toate timpurile.

Astăzi, Tom continuă să fie un simbol al amuzamentului și al aventurii pentru generații întregi de spectatori. Inspirat de o pisică reală dintr-o rasă deosebită, el rămâne un exemplu viu al modului în care cele mai simple și sincere povești pot deveni legendare în lumea animației

Read Previous

Se împlinesc 20 de ani de când au început lucrările la Autostrada Transilvania.

Read Next

Cine sunt primarii care vorbesc despre viitor la Cluj-Napoca în aceste zile?