efainlacluj.ro

Pretul cu care patronul Iulius Mall a cumparat platforma Carbochim.

Producătorul de materiale abrazive Carbochim SA, controlat de cu 76% dintre acțiuni de Iulian Dascălu, și-a vândut platforma de 120 de hectare către  o societate afiliată, Rivus Investments SRL. Terenul din piața 1 Mai a fost vândut cu 41.170.230 de euro, adică 345 de euro pe metrul pătrat. Plata se face în cinci tranșe. Compania a anunțat decizia de vânzare pe 25 martie, arată o informare către ASF publicată pe BVB.

Terenul s-a vândut repede, decizia de vânzare a terenului și clădirilor deținute fiind luată de acționarii companiei în ianuarie.

”Imobilele vor putea fi vândute integral sau parțial inclusiv dezmembrate. Prețul vânzării imobilelor nu va putea fi mai mic de 345 euro/ mp fără TVA (preț ce include și costul demolarii construcțiilor existente pe aceste terenuri) preț ce va fi calculat prin rapoarte strict la suprafața terenului care face obiectul vânzării, chiar și în cazul în care terenul este degradat, are servituți urbanistice, este traversat de utilități, se impune constituirea unor dezmembrăminte ale drepului de proprietate ori este afectat de alte sarcini (de orice natură)”, arată decizia din ianuarie a acționarilor.

Rivus Investments SRL a fost înființată în Iași în toamna anului trecut și are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor proprii, deci platforma Carbochim va avea parte de o dezvoltare imobiliară. Faptul că Rivus Investments a fost înființată la Iași lasă să se bănuiască existența unor legături cu Iulian Dascălu, acționarul majoritar indirect al Carbochim.

Potrivit deciziei AGA Carbochim, imobilele vor putea fi vândute integral sau parțial inclusiv dezmembrate. Anul trecut Carbochim a avut un profit net de 1,44 milioane de lei.

Tranzacția s-a făcut la prețul minim acceptat de acționarii companiei.

Sursa: Econmedia

Read Previous

Clujenii pot apela gratuit la serviciul de colectare a deseurilor de echipamente electrice, baterii sau acumulatori

Read Next

U BT Cluj-Napoca, victorie istorica in baschet pentru Romania. Peste 10.000 de suporteri in tribune

Leave a Reply