efainlacluj.ro

Satul din Cluj care a devenit statiune turistica de interes local. Biserica atipica si arhitectura montana specifica

Arhitectul Clujului, Claudiu Salanta a realizat cateva cateva fotografii din satul Săcuieu, care gazduieste o biserica atipica realizata de alroape 200 de ani dar si o arhitectura montana specifica locului.

“Satul Rogojel din comuna Săcuieu găzduiește Biserica Sfânta Treime – monument istoric clasat. Biserica a fost realizată in perioada 1832-1836 și este atipică deoarece este realizată din zid (piatră si pământ), față de bisericile uzuale din lemn specifice zonelor montane.

Drumul până la biserica, dar și drumurile din zona satului, arată exact așa cum ar trebui să arate o infrastructură care să aducă după sine dezvoltare in zona rurală. Asta înseamnă o comună cu oameni gospodari. Felicitări dl. Cuc Gheorghe – primar al comunei – pentru tot ce faceți pentru comunitatea dumneavoastră!

Din luna decembrie 2022 comuna Săcuieu a devenit stațiune turistică de interes local. O dezvoltare turistică axată pe o arhitectură rurală specifică montană poate să facă minuni în zonă. Un exemplu bun de urmat > Pensiunea Poiana Vladesei” a spus Claudiu Salanta

Read Previous

Mobilitate Cluj-Napoca: “Clujul are cel mai scump transport public din Romania. 1 leu = 10 minute”

Read Next

Superba cladire a Operei si a Teatrului din Cluj poate fi admirata in cadrul unor tururi ghidate! GALERIE FOTO